Hangi renkler tercih edildi?

BASF tarafından kısa süre önce yayınlanan yıllık küresel raporda, 2023 yılında dünya genelinde üretilen yeni otomobillerin % 81'inin beyaz, siyah, gri ve gümüşün tonlarında olduğunu açıkladı.

Ticari olmayan binek araçlarda uzun yıllardır devam eden beyaz rengin popülerliği 2023 yılında siyah renge biraz pay kaptırsa da hâlâ devam ediyor.

Açıklanan rapora göre 2024 yılında her ne kadar akromatik renklerin öncelikli tercihi öngörülse de lider beyazın tahtı ileriki yıllarda sarsılacak gibi duruyor.

Elbette tüketici renk tercihleri de farklı bölgelere göre değişmekte. Örneğin, Kuzey Amerika'da daha koyu griler yerine daha açık gümüş tonları tercih edilirken; Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi’nde eğilim daha koyu tonlara yöneliyor. Bu bölgesel farklılıklar, gelişen renk trendlerine ilgi çekici bir boyut katıyor.

Bu arada, müşteriler arasında popülerliğini korumaya devam eden mavi, kırmızı, yeşil, kahverengi ve bej gibi kromatik renkler, toplam pazar paylarında önemli bir değişiklik olmadan sabit kaldı. (%19).