Hak-İş "evet" diyor

Hak-İş Denizli İl Başkanı ve Öz Orman-İş Sendikası Denizli Bölge Başkanı Halil Turan, referandumda evet diyeceklerini açıkladı. Turan, "Güçlü Türkiye'den bu milletten korkuyorlar. Onlar korkmaya devam etsin, bu millet uyandı artık"dedi.

 

Hak-İş Denizli İl Başkanı ve Öz Orman-İş Sendikası Denizli Bölge Başkanı Halil Turan yaptığı yazılı açıklamada, Gazi meclisin mutabakatla hazırlandığı milletimizin de onayını sunulan bir Anayasaya kavuşma fırsatını yakaladığını ve fırsatın iyi değerlendirmesi gerektiğini söyledi. Hak-İş olarak her türlü vesayetten kurtulmak için ‘EVET’ diyeceklerini açıkladı. 

Avrupa ülkelerinin referandumda  ‘evet’ çıkmasından korktuğunu dile getiren Turan “Güçlü Türkiye’den bu milletten korkuyorlar. Onlar korkmaya devam etsin, bu millet uyandı artık. Bizim gücümüzü kimse bölemez el ele verelim ülkemize selamete çıkaralım. Güçlü bir evet ile Avrupa’ya ve tüm ülke düşmanlarına cevabımızı vereceğiz” dedi.

 

PARLEMANTO KİLİTLENDİ ÜLKE DURDU

Türkiye’nin çok kritik ve zor günlerden geçtiğini, ülkenin yanı başında haritalar değiştiğini ifade eden Turan, Ümmetin son kalesi Türkiye’nin küresel iç ve dış saldırılarla karşı karşıya kaldığını belirtti. Turan “15 Temmuzda bunu başaramadılar. İnşallah bundan sonra da başaramayacaklar. 15 Temmuz’da millet meydanlarda kahramanca tankların önüne yatarak, kurşunlara gövdesini siper ederek bu alçakça işgal girişimini engelledi. Ama bu saldırılar tanklarla, silahlarla, kurşunlarla yapılmıyor. Yılarca Türkiye’yi istikrarsızlaştırmak, ekonomisini çökertmek ve yargıyı, eğitimi, sosyal hayatı kendilerine yönelik dizayn etmek isteyen küresel güçler ve işbirlikçileri millet iradesini ipotek koyarak, parlamentoyu kilitleyerek Türkiye’nin ayağına prangalar vurdular. Halkın değerlerine savaş açtılar. Alevi, Sünni Kürt Türk gibi etnik mezhep farklılıklardan dolayı kardeşler arası nifak oluşturmaya çalıştılar. Darbeler yaptılar. TBMM’nin Cumhurbaşkanı seçmesine bile tahammül edemediler. Hukuku 367 çıkmazına kurban ettiler. Millet bunu asla unutmuş değil” diye konuştu.

 

GÜÇLÜ TÜRKİYE İÇİN N EVET

Son 15 yıl boyunca Türkiye’nin istikrarlı bir yönetime kavuştuğunu söyleyen Turan; “Ülkemiz ekonomisi güçlendi. Türkiye sadece kendi içinde değil, dışarda da sözü dinlenilen büyük bir ülke haline geldi. Bütün bunlar parlamenter sisteminin yol açtığı bu krizlere rağmen Recep Tayyip Erdoğan gibi güçlü bir liderle gerçekleşti. Ama Türkiye’nin başında her zaman böyle güçlü bir lider olmayabilir. İşte bu yüzden siyasi ve ekonomik istikrarı sağlayacak güçlü bir sisteme de ihtiyacımız var. Bu neden ile daha güçlü bir Türkiye için yeni anayasaya Evet diyoruz” şeklinde konuştu.

Yeni sistem gelirse ülkenin bölüneceğini iddia edildiğini ancak bu ülkeyi bölmenin kimsenin gücünün yetemeyeceğini anlatan Halil Turan “Hak-İş olarak; ülkemize halkımıza, ülkemizin potansiyeline ve aziz milletimizin sağduyusuna güveniyor ve ülkemizin daha müreffeh geleceğe taşıyacağına inanıyoruz. 16 Nisan’da tüm halkımızı,  teşkilatımızı ve emekçilerimizi geleceğine sahip çıkmak için sandığa gitmeye ve oyunu kullanmaya davet ediyoruz” dedi.