Göveçlik gençleri 24 saat nöbet tutuyor

Yurdun birçok yerinde yaşanan yangınlar maalesef Denizli'ye de sıçradı. Olası yangınların önüne geçmek amacıyla harekete geçen Göveçlik'te yaşayan gençler, mahallede 24 saat nöbet tutmaya başladı.

Türkiye’nin özellikle  sahil bölgelerinde başlayan ve ardı ardına yaşanan orman yangınlarına yönelik vatandaşlar da kendilerince tedbir almaya başladı. Denizli’ye de sıçrayan, özellikle Cankurtaran ve Buldan yangınları ile mücadele eden Denizli’de organize olan ve bir araya gelen Göveçlik Mahallesi’nde yaşayan yaklaşık 100 genç, Ali Dinger, Gökan Sezgin ve Cüneyt Özkan önderliğinde whatsap üzerinden kurdukları grup ile mahallede 24 saat nöbet tutmaya başladı. Mahalleye gelen yabancı plakalı araçları ve insanları takibe alan gençler, onları uyarmaya başladı.

“KENDİ ÖNLEMİMİZİ ALDIK”
Grup adına WWW.denizlidesiyaset.com’a açıklamalarda bulunan Ali Dinger, oluşumu şu sözlerle özetledi. “Ülkemiz zor bir dönemden geçiyor. Ülkenin birçok yerinde yangınla mücadele anlamında herkes emek veriyor. Her şeyi devletten beklemek yerine bizler de kendi çapımızda güvenlik önlemini alma adına mahallemizde yaşayan gençlerle bir araya gelerek organize olduk. 24 saat mahallemizde nöbet tutmaya başladık. Bizleri tedirgin eden, şüpheli gördüğümüz kişi veya araçların yanına giderek onları uyarmaya başladık. Biz de ufak çaplı bir yangın yaşadık. O nedenle olayı sıkı tutuyoruz. Mahallede yaşayan vatandaşlar da bizlere destek veriyor” dedi.
Mustafa KARAPINAR
 

göveçlik gençleri 24 saat nöbet tutuyor denizli orman yangınları denizlidesiyaset denizlinin haberleri