Genç siyasetçi Sevinç, ilk kez konuştu

İYİ Parti Gençlik Kolları İl Başkanlığı'na atanan Oğuzhan Faik Sevinç, düşüncelerini, hedeflerini ve beklentilerini www.denizlidesiyaset.com'a anlattı. Sevinç, 'İyi gençlik fikir ve siyaset üreten eylem gençliğidir' dedi.

Kısa bir süre önce İYİ Parti Gençlik Kolları İl Başkanlığı’na atanan Oğuzhan Faik Sevinç, görevine başladı. İlk açıklamalarını www.denizlidesiyaset.com yazarlarından Mustafa Karapınar’a yapan Sevinç, satır aralarında önemli mesajlar verdi. “Görevimin çok önemli olduğunu düşünüyorum” diyerek sözlerine başlayan Sevinç, “Zira ülkemizdeki son zamanlarda ortaya çıkan sorunları saymakla bitmez, ancak bu listede başı gençlerin sorunları çekecektir. Bu sorunlar işsizlikten eğitime saymakla bitmeyecek kadar çoktur. Yapılan anketlere baktığımızda gençlerin yüzde 50’sinden fazlası mutsuz. Daha iyi gelecek için gençlerin yüzde 64’ü yurt dışında yaşamak istiyor. Gençlerin neden mutsuz olduğunu biz parti olarak belirledik ve bu konuları masaya yatırarak gün be gün bu değerlendirmeleri yapıyoruz. Çözümlerimiz şimdiden hazır” dedi.

 

“İŞSİZLİK VE EĞİTİM

ÖNCELİKLİ SORUNLAR”

TÜİK verilerine değinen Sevinç, “Verilere göre genç işsizlik oranı yüzde 25 oranlarında seyrediyor. TÜİK verilerinin doğruluğu da tartışmaya açık tabi. Düşünebiliyor musunuz her 4 gençten biri işsiz. Eğitim artık ülkemizde koronikleşmiş bir hastalık haline geldi. Her yıl değişen sistem ve bu yıl yapılan baskın sınav var. Gençlerin ihtiyaçlarına göre değil de belli bir zümrenin ihtiyaçlarına göre yönetiliyoruz. Artık ailelerinde devletin kurumlarında verilen eğitime inancı kalmamış durumda. Çocuklarını herkes özel okula gönderiyor. Özel okul ücretlerine çok ciddi rakamlar telaffuz ediliyor. Aileler kaliteli eğitime ulaşmak için çok ciddi bütçeler ayırmak zorunda kalıyor halbu ki Anayasa 2. Maddesine baktığımızda diyor ki “Türkiye sosyal bir hukuk devletidir” ancak maalesef günümüzde sosyal devlet ilkesiyle çelişen birçok zıt durumlar var” dedi.

 

“GENÇLER ATIL DURUMDA”

Torpilin yetenekten daha etkili olduğunu düşünen yüz 77 oranında genç olduğuna işaret eden Sevinç, “Ülkemizde en çok sorunlarla karşı karşıya kalan gençlerdir. Ancak siyaset arenasında ise gençler atıl durumda kalmış. Bunun sebebine bakmak lazım, gayet açıktır ki, bunun sebebi liyakatin olmamasıdır. Bunun sonucu olarak da haliyle gençleri apolitik olmaya itiyor. Buda demokrasinin gücünü azaltıyor.

 

“BİZİM İKTİDARIMIZDA BU SORUNLAR SON BULACAK”

TBMM’de gençlerin problemlerini en çok dile getiren siyasi parti oldukları üzerinde duran Sevinç, çözümün İyi Parti’den geçtiğini söyledi. Sevinç, “Denizli iyi Gençlik olarak bizde gerek ilimiz vekili Sayın Yasin Öztürk aracılığıyla ve gerekse de genel merkezimizin diğer birimleriyle koordineli olarak gençlerin sorunlarını parlemantoya ve gündeme daha çok taşıyarak bu sorunların çözümlerinin tespitiyle iktidara geldiğimizde bu sorunların tamamiyle ortadan kalkmasını sağlayacağız. Genel Başkanımızın bir çıkışı vardı. Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartını çıkardı “Ağa da budur, paşa da budur, reiste budur” dedi. Bu da göstermektedir ki, biz parti olarak liyakati içselleştirmiş durumdayız. Liyakatsizliğin ortadan kalktığı bir ülkede apolitik gençler de biter, gençlerin siyasete katılımıyla demokrasinin gücü de artar, gençliğin verdiği enerji ve zihin gücüyle ülkemiz işte o zaman gerçekten süper güç haline gelir. Bu nedenle artık siyasette genç yüzlerin artması gerek” dedi.

 

“GENÇLER SİYASETTE OLMALI”

Son olarak gençlerin siyasette yer almasının ülkemiz için daha evla olduğunu kaydeden Sevinç, “Partimize hizmet etmekten gurur duyuyorum. İyi ki, İyi Partideyim iyi ki, cesurlar hareketinin bir parçasıyım. Zira inanıyorum ki, partime hizmet vatana hizmetin bir parçasıdır. Bunun bilinciyle kafamı yastığa koyduğumda da rahat bir uyku çekebiliyorum. İyi gençlik olarak bizler, Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmeyi ülkü edinmiş. Muhtaç olduğu kudreti damarlarındaki asil kanda bulan ve bunun bilinciyle ülkemize hizmet etmek için can atan gençleriz. İyi gençlik fikir ve siyaset üreten eylem gençliğidir” dedi.

genç siyasetçi sevinç ilk kez konuştu İyi parti denizli İyi parti gençlik kolları oğuzhan faik sevinç raziye akışık hüseyin Özdemir