Genç iş insanı babasının izinden gidiyor

Merkezefendi İlçe Belediye Başkan Aday Adaylığı için hazırlıklarını tamamlayan Recep Yunus Özer, 'Tabiri caiz ile AK Parti ile doğduk, AK Parti ile büyüdük Şimdi 2. yüzyılda sorumluluk almanın zamanı geldi dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi’nde 2004 yılında babası Ahmet Özer'in Pınarkent Belediye Başkan adaylığıyla birlikte aktif siyasete başlayan genç iş insanı Recep Yunus Özer, babasının izinden giderek yaklaşan yerel seçimler öncesi Merkezefendi Belediye Başkan Aday Adaylığı için hazırlıklarını tamamladı. Merkezefendi teşkilatında önemli başarılara imza atan Yücel Güngör, Ekrem Başer gibi isimlerle uzun süre çeşitli kademelerde görev yapan Özer, Fatih Durmaz’ın başkanlığını yürüttüğü ilçe yönetiminde görev aldı. 

“2. YÜZYILDA SORUMLULUK ALMA ZAMANI”

www.denizlidesiyaset.com haber sitesine özel açıklamalarda bulunan Özer, siyaset sahnesinde kazandığı insan kaynağını ve siyasi bilgilerini ilçe halkı için değerlendirmek amacıyla yola çıktığını söyledi. Küçük yaşlardan itibaren siyasetin içinde olduğunu ifade eden Özer, “Babamın adaylığı ile birlikte başladığım yolculukta 19 yıllık süreçte önemli isimlerle çalışarak onlardan çok şeyler öğrendim. Tabiri caiz ile AK Parti ile doğduk, AK Parti ile büyüdük ve gelinen noktayı gençlere her zaman anlattık. Bunun için gayret gösterdik. Şimdi ‘2. yüzyılda sorumluluk almanın zamanı geldi’ diyerek Merkezefendi İlçe Belediye Başkan Aday Adaylığı için yola çıktık. Genç yaşımıza rağmen gerek iş dünyası ve gerekse de sivil toplum kuruluşlarında elde ettiğim bilgi birikim ve tecrübemi en iyi şekilde yansıtacağıma olan inancım tamdır. Merkezefendi hak ettiği gibi, AK Parti belediyeciliği döneminde gördüğü hizmetlere yeniden kavuşacak” dedi.

RECEP YUNUS ÖZER KİMDİR?
31 Ekim 1989 Acıpayam doğumlu olan Recep Yunus Özer, ilk ve orta öğrenimini Pınarkent İlkokulu’nda, liseyi Gümüşler Anadolu İmam-Hatip Lisesi’nde, Lisans Eğitimini ise Atatürk Üniversitesi’nde tamamladı.
2004 yılında babası Ahmet Özer'in AK Parti'den Pınarkent belediye başkan adaylığıyla birlikte AK Parti’de siyaset hayatına başladı. Lise teşkilatında Lise birim başkanı olarak başladığı siyasete, mahalle teşkilatları, sandık görevlisi, gençlik kolları ve ilçe yönetimlerinde devam etti.
Yücel GÜNGÖR'ün İlçe başkanlığı döneminde Merkezefendi İlçe Gençlik Kolları teşkilat başkanlığı görevini yürüttükten sonra Ekrem BAŞER'le birlikte ilçe yönetiminde yer aldı. Son olarak İlçe Başkanı Fatih DURMAZ'ın Tanıtım ve Medya'dan sorumlu başkan yardımcılığı görevini yürüttü.
Siyasetin yanında birçok sivil toplum kuruluşunda aktif görevlerde bulundu. Denizli Genç MÜSİAD Üyeliği, Aksiyon Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği, Denizli Genç TÜMSİAD Şube Sekreterliği, İHH ve Beşir Derneği Gönüllüsü, Denizli Genç Tümsiad Şube Başkanlığı ve Tügva Denizli Temsilciği Çalışan Gençlik Yönetim Kurulu üyeliği gibi görevleri ve daha birçok sivil toplum kuruluşunda gönüllü ve yönetici olarak bulundu.
Uzun yıllar kamu ve özel sektörde işletmeci ve yönetici olarak çalıştı. Pamukkale Üniversitesi İktisadi İşletmesi’nde İdari İşler ve İnsan Kaynakları Müdürlüğü görevinden ayrılarak kendi şirketi olan Şems Group Organizasyon Makina Sanayi Ltd. Şti.’nin ve ZER Gurme Kafe&Restoran’ın yöneticiliğini yapıyor.
Evli ve 3 kız babası.

AK Parti Denizli seçim Recep Yunus Özer Merkezefendi yerel seçim Recep Yunus Özer kimdir