Gemi, Elmalı Davası hakkında konuştu:

Büyük Birlik Partisi Denizli İl Başkan Yardımcısı Ziraat Yüksek Mühendisi İsmail Gemi, 2 küçük çocuğun cinsel istismara uğradığı olayla ilgili Elmalı Davası sonrası sanıkların serbest kalması üzerine açıklamada bulundu.

Gemi konu ile ilgili, “Elmalı Davası’nda geçen yıl, Balıkesir’de savcılığa giden Babaanne G.S., o zaman 6 ve 9 yaşında olan iki torununun cinsel istismara uğradığını savunarak eski gelini, eşi ve eşinin arkadaşlarından şikayetçi olmuştu. Savcılık, babaannelerinin yanında olan iki çocuğun Çocuk İzlem Merkezinde ifadelerini aldı. Küçük kız ve ağabeyi başlarına gelenleri kağıda yaptıkları çizimlerle anlatmaya çalıştılar. Ancak anne ve üvey babaları bu suçlamaları reddederek çocukların başkaları tarafından dolduruşa geldiklerini savundular.  Bu ifadeler ile mahkeme sanıkları adli kontrolle serbest bırakılmasını hükmederek duruşmayı erteledi” dedi.

Gemi, açıklamalarına şu şekilde devam etti:

“Er geç olayın açıklığa kavuşmasını gereken cezai yaptırımların uygulanmasını ve çocuklarımızın ruh sağlığı için gereken bir ebeveyn, bir vatandaş olarak devletimizden ekstra hassasiyetin gösterilmesini rica ederim”.