"Gece karanlığında gizlenerek bildiri yayınlayanları şiddetle kınıyoruz"

Denizli Gönüllü Teşekküller Platformu adına Başkan Erdal Otçu, Montrö Sözleşmesi'yle ilgili bir bildiri yayımlayan 104 emekli amiral ile ilgili açıklamada bulundu.


“Köpürtülmüş bahane ve hezeyanlarla;  alaca karanlık kuşağında, gecenin ıssızlığı ve karanlığından faydalanarak;  üniformasını ve rütbesini siyasi emelleri uğruna kamuflaj malzemesi olarak kullanıp darbe imasında bulunan çığırtkanları; denizaltılarına binip yuvalarına dönmeye çağırıyoruz” diyen Başkan Otçu, “Mazide taşıdıkları payelerin, milletin ve devletin kendilerine emanet ettiği şerefli görevleri özümseyememiş ve kıymetini bilememiş olanların;   devletimize, milletimize, hukuk ve demokrasimize darbe teşebbüsü sayılabilecek üslupta hazırlanmış metinlerle yaptıkları taarruz; ancak iç ve dış düşmanlarımızı sevindirmiştir.

Geçmişteki muhtıraları hatırlatır tarzda bildiri neşredenler; yıllardır dahili ve harici düşmanlarla yapılmakta olan mücadelelerde devletin ve milletin yanında olduklarına dair hiç bir bildiri yayınlamamışken;  şimdiki tavırlarıyla darbe sevicilere selam çakmışlar ve ülkede kaotik bir ortama zemin hazırlamışlardır” ifadelerine yer verdi.

Başkan Otçu açıklamasını şu şekilde sonlandırdı:

 “Söz konusu bildiriyi hazırlayan ve altına imza atanları; millete ve seçilmiş meclise ayar vermek yerine; rütbelerinden ve üniformalarından sıyrılıp, siyaset sahnesine inmeye davet ediyoruz.

Türk Silahlı Kuvvetleri içinde ve memleket idaresinde resmi olarak hiç bir vazife ve mesuliyeti olmayan bu kişileri;  hırs ve kişisel emellerini gerçekleştirmek üzere, meşru zeminlerde tatbikat yapmaya çağırıyoruz”.