"Gazi Meclis, siyasi iktidarın emrinde"

Millet Partisi Genel Başkanı Cuma Nacar, Konya'da Gazi Meclis'in ve Yargı'nın bu yapısıyla siyasi iktidarın emrine amade hale getirildiğini söyledi.


Genel Başkan Nacar, yaptığı açıklamada; “ Bizim tarihimizde işte Kurtuluş Savaşı’nı veren Birinci Meclis’te, Gazi Meclis’te, her türlü eleştiriler; devletin varlık ve bekâsı için gerekli olan her türlü tartışmalar hürce özgür bir şekilde yapılabilmiştir. Ancak bugün Gazi Meclis, Yürütme’nin -siyasi iktidarın- bir bakıma emrinde çalışan bir kurum haline getirilmiştir” dedi.

“Yargı yani adalet çalışamaz hale getirilmiştir”
Nacar açıklamalarının devamında; “Yargı ise maalesef HSK -hakimlerin ve savcıların özlük haklarını düzenleyen bir kurum- yargı makenizması yani adalet çalışamaz hale getirilmiştir. Ülkede böyle koca koca dev mahkeme binaları, adalet sarayları yapmakla o ülkede adalet gerçekleşmez. O adalet saraylarının içerisinde bağımsız ve tarafsız bir şekilde karar vermesi gereken hakim ve savcıları eğer siz emrinize alamaya çalışırsanız -ülkeyi yönetenler olarak- onların bağımsız ve tarafsız bir şekilde karar vermeleri ve gerçekten mahkemelerin adaletin tecelli ettiği yerler haline gelmesi mümkün olmaz. Onun için biz diyoruz ki Millet Partisi olarak; ‘Her zaman, her yerde, herkes için amasız, fakatsız adalet’ diyoruz” ifadelerini kullandı.

 

millet partisi cuma nacar millet partisi genel başkanı millet partisi cuma nacar gazi meclis