Filiz, yumruğunu vurdu

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, "1996'daki Türkiye yok artık; küresel rekabeti bilen ve bunu yapan bir Türkiye var" dedi.

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, gündeme dair değerlendirmesinde "Eski Türkiye yok artık " vurgusu yaptı. Filiz açıklamasında, "Almanya’nın bazı konuları tartışmaya açması öncelikle Alman ekonomisine ve Alman kökenli şirketlere darbedir diyen Başkan Filiz; “ Bundan sadece Türkiye zarar görmez; AB ve Almanya zarar görür. 1996’daki Türkiye yok artık; küresel rekabeti bilen ve bunu yapan bir Türkiye var. Artık enerji ve pazar Türkiye’dedir. Alman şirketleri bunu bilsinler ve gelecekleri için Türkiye’ye daha fazla yatırım yapsınlar” şeklinde konuştu.  

 

DİPLOMATİK NEZAKETSİZLİK ÖRNEĞİ

Sayın Cumhurbaşkanımızın Avrupa ile ilişkilerimizde tüm olumsuzluklara rağmen yapıcı bir tavır izlediğini belirten Başkan Filiz; “AFC Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü ve Federal Hükümet Sözcüsü tarafından yapılan ve diplomatik nezaketsizliğe örnek teşkil edebilecek açıklamalarda Türk yargısına doğrudan müdahale edildiği ve haddini aşan ifadeler kullanıldığı görüyoruz. Yüzyıllara dayanan Türk-Alman ilişkilerinin kısa vadeli Almanya’da ki seçim hesaplarına kurban edilmemesi gerekmektedir. Elbette yıkmak kolay, yıkılanı yeniden inşa etmek ise çok zordur. Devletler arasımünasebetlerde bu daha fazla süre ve zahmet ister ” dedi.

 

"MESCİD-İ AKSA’YA DAHA ÇOK SAHİP ÇIKMALIYIZ"

İsrail’in Kudüs’te yaptığı zulme de değinen Filiz; “ Bizler Mescid-i Aksa'ya ne kadar çok sahip çıkarsak, gözlerini oraya dikmiş olanların işleri de o kadar zorlaşır . Müslümanların ibadet hakkını yok sayan, Mescid-i Aksa'nın kutsiyetini ihlal eden bu adımlar gerilimi daha da tırmandırmaktır . İbadetlerini yapmaya gelen müslümanları teröristlerle eş tutmak büyük bir akıl tutulmasıdır.4 yy. boyunca burası bizim kontrolümüzde diğer dinlere hayat hakkı vermeyen gibi bir düşünceye ecdadımız asla katılmamıştır. Türkiye bundan sonra da kardeşliğin, dayanışmanın, barışın ve istikrarın tarafında olmaya devam edecektir” dedi. 

 

"AK PARTİ’NİN BAŞARISI DA TÜRKİYE’NİN BAŞARISI OLACAKTIR"

“AK Parti’nin başarısı Türkiye’nin başarısı olacaktır” diyen başkan Filiz; “ İşte bu yüzden içteki ve dıştaki düşmanlarımıza, ülkemizin gelişmesini, milletimizin bir ve beraber olmasını istemeyenlere karşı daha güçlü olmak için diri olacağız, uyanık olacağız ve tek yumruk olacağız. Bu ülkenin ve milletin arkasında Avrupa’nın her köşesinde,Asya’nın en ücra köşelerine kadar dünyanın her yerinden insanların duası desteği ve ümidi vardır” diyerek sözlerine son verdi.  

ak parti necip filiz denizli almanya