Ezeli düşmandan, ebedi dostluğa

Halk arasında düşman olarak nitelendirilen kedi ile köpeğin zaman zaman yaşadıkları dostluklara bir halka daha eklendi. Zeytinköy Mahallesi'nde bir evde bakılan 'Venüs' ve 'Mars' ismi verilen kedi köpeğin dostluğu görenleri şaşkına çeviriyor.

Zeytinköy Mahallesi’nde ikamet eden hayvansever vatandaşın yıllardır bakımını üstlendiği kedi ile köpeğin dostluğu mahallenin gündemine oturdu. Kedi ile köpeği bir arada gören vatandaşlar sosyal medyada bu görüntüleri paylaşarak şaşkınlıklarını dile getirdi. “Venüs” ismindeki Golden Retriever cinsi köpek ve “Mars” ismindeki sarman kedinin dostluğuna dair görüşlerini aldığımız hayvansever Furkan Baloğlu, Tel Aviv Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya atıfta bulunarak kedi-köpek düşmanlığının şehir efsanesi olduğunun ortaya çıktığını söyledi. Kedi ile köpeğin vücut dillerinin farklı olduğu üzerinde duran Baloğlu, birbirlerinin dilini anladıktan sonra ortada düşmanlık kalmadığını ve beraber yaşamaya başladıklarını anlattı.



HER AN BİRLİKTELER



Kedi ve köpeği sahiplenme sürecinden bahseden Baloğlu, “Her şey bir yıl önce başladı. Venüs ve ben üç yıldır birlikte yaşıyoruz. 3 aylıkken sahiplendim. Her zaman uysal ve sevgi dolu bir köpek oldu. Herkese karşı sevecendir. Yavruluğundan itibaren elimden geldiğince eğitimini vermeye çalıştım. Mars ile tanışmamız ise 2019 Eylül ayında gerçekleşti.  4-5 aylık civarı yalnız bir kediydi. Sahiplenmeye karar verdim. O dönem Venüs’ün yavruları yeni gitmişti. Bundan dolayı biraz üzgündü. Tam o sırada Mars karşısına çıktı. Mars’ı bahçeye kulübesinin hemen yanına bıraktım. Venüs sevgi dolu yaklaştı. Kedimiz ise ilk birkaç gün biraz temkinli yaklaştı. Ancak sonrasında birden dost oldular. Artık her an birlikteler. Venüs’le her gün yürüyüşe çıkarız ve bahçeden çıktığımızı gördüğü anda peşimizden gelir. Bizimle birlikte yürüyüşe çıkar, mahalle sakinleri hayretle karşılıyor. Bazen fotoğrafımızı çekenler dahi oluyor. Kedimizin ismi de buradan geliyor. Birbirlerine o kadar uyumlular ki, gezegenler gibi birbirlerini tamamlıyorlar.



AYNI KAPTAN YİYORLAR



Ayrı yemek yemekten hoşlanmadıklarını belirten Baloğlu, ‘’İlk zamanlar yemek yerken kavga etmelerini önlemek için mama ve su kaplarını ayrı yerlere koyuyordum. Bir süre geçtikten sonra birlikte aynı kaptan yemek yediklerini fark ettim. Suyu bile aynı kaptan içiyorlar. İnsanların ezeli düşman ilan ettiği kedi ve köpeğin bu ilişkiden çıkartması gereken çok şey var. Tel Aviv Üniversitesi’ndeki bir araştırma, kedi-köpek düşmanlığının şehir efsanesi olduğunu kanıtladı. Kedilerin 6 ay, köpeklerin ise 1 yaştan küçük olduğu durumlarda anlaşma olasılıklarının çok yüksek olduğunu belirten araştırma, belli koşulların sağlandığı takdirde ilerleyen yaşlarda da çok iyi birer dost olabileceklerini ortaya koydu” dedi.

“KAVGANIN SEBEBİ VÜCUT DİLLERİ”



 

Kavgaların çoğunun kedi ve köpeklerin aynı dili konuşmadıklarından kaynaklandığının düşünüldüğünü aktaran Baloğlu, “Kedi ve köpeklerin vücut dilleri çok farklıdır. Örneğin köpekler, mutlu olduklarında kuyruklarını sallarken kediler ise sinirli ve gergin olduklarında kuyruklarını sallıyorlar. Bir köpek için sinirlilik göstergesi olan bir hareket, kedi için tam tersi anlama gelebilir. Peki nasıl mı birlikte mutlu şekilde yaşıyorlar? Kedi ve köpekler, birbirlerinin vücut dillerini öğrenebiliyorlar. Böylece birbirleriyle doğru iletişim kurabiliyorlar. Bu iletişim sağlandığı zaman oyun oynanabiliyor. Burun buruna koklaşabiliyor. Birlikte uyuyabiliyorlar. Hatta yemek ve su kaplarını dahi sorunsuz bir şekilde paylaşabiliyorlar” ifadesini kullandı.

Videoyu izlemek için tıklayın

http://www.denizlidesiyaset.com/video-detay/ezeli-dusmandan-ezeli-dostluga/30/