Eşi ile ilgili ilk kez konuştu

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Ulusal bazda yayın yapan bir haber sitesinde "Aile boyu üniversite" başlığı ile yayınlanan ve PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ ve eşinin hedef alan haber sonrası konuştu.

www.denizlidesiyaset.com yazarlarından Mustafa Karapınar'a açıklamalarda bulunan ve "Eşimi İslami ilimler enstitüsüne atadığım doğrudur" diyen ve gerekçelerini sıralayan Rektör Prof. Dr. Bağ, " Atamayı eşim olduğu için yapmadım. Yetkin ve etkin biri olduğu içimin yaptım" dedi. 



"BEKLENTİ FARKLI OLACAK"

"İslami İlimler Enstitüsü hitap ettiği kesim olarak İslami kültüre sahip olan kişilerin hitap edeceği bir esntitüdür" diyen Rektör Prof. Dr. Bağ, sözlerini, "İlahiyat mezunları, din kültürü ve ahlak bilgisi mezunu meslek dersi Öğretmenleri veya ilahiyat mezunu görev yapmayan arkadaşlar burada doktora yapmak isteyecekler ve geldiklerinde de kendi anlayışlarında beklenti içinde olacaklar. Eşim iki yıllık ilahiyat ön lisans eğitim mezunudur. Ayrıca 4 yıllık lisanstanda son sınıfta iki dersi kaldı. İlahiyattan da mezun olacak. Bu görevde yetkin olduğu için bu görevi verdim" dedi. 





YATAĞAN'A GİDİP GELECEK

Eşine ayrıcalık yapmadığını anlatan Rektör Bağ, bir de ilginç bir detay verdi. Rektör Prof. Dr. Bağ, "Kesinlikle eşime sıfırdan bir iş sağlama olayı değildir. Var olan bir görevde daha etkin bir şekilde görev yapabileceği bir alandır. Ayrıca özel bir kanun ile kurulan enstitü için öngörülen yer Yatağan'dır. İleride enstitünün işlevi sağlandığında hazırlanacak bina da Yatağan'da olacaktır. Yani bir rektör eşinin gidip gelmesini göze alacak şekli ile bu görevlendirmeyi yapmıştır" ifadelerini kullandı. 



Rektör Prof. Dr. Bağ sözlerini, "Eşim ile 1988 yılında Ortadoğu Teknik Üniversitesinde tanıştım. Eşim başını ODTÜ' de kapatıp yine başörtüsü nedeniyle ODTÜ'den atıldı. Sonrasında tanışmamız, evlenmemiz geldi. ODTÜ' den atılmasının ardından onun okumasını istedim. Eşim tekrar sınava girip Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Arapça öğretmenliği bölümünü kazandı. Derece ile bölümü bitirdi.  Sonra göreve başladı. İslami İlimler Sekreterliğine gelmeden önce  İmam Hatip Ortaokulumda kurucu müdür olarak görev yapıyordu. Öğretmenlik sürecinde iki yıllık müdür yardımcılığı ve 1 yıllık kurucu müdürlük söz konusudur" ifadeleri ile tamamladı. 

BAHSE KONU HANERDE 

YER ALAN İFADELER


Haber sitesinde yer alan haberde " 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı FETÖ operasyonları kapsamında gözaltına alındı. YÖK Bağcı’yı açığa alarak görevinden uzaklatırdı. 

Bağcı’nın yerine rektörlük koltuğuna 19 Nisan 2017 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Prof. Dr. Hüseyin Bağ atandı. Bağ, rektörlüğe atanmasının ardından ilk yaptığı açıklamada “Daha yapılacak çok işimiz var. Bizi bu göreve layık gören büyüklerimize ve Pamukkale Üniversitesi’ni, Denizli’ye yakışır bir hizmeti ortaya koymamız lazım” dedi.

İLK İŞ EŞİNİ ATAMAK OLDU

Rektör Bağ’ın PAÜ’de ilk işlerden biri ise 5 Mayıs 2017 tarihinde Bereketli İmam Hatip Ortaokulu’nda öğretmen olan eşi Derya Bağ’ı İslami Bilimler Enstitüsü Sekreteri olarak atamak oldu" ifadelerine yer verildi.

paÜ rektör prof.dr. hüseyin bağ eşini ataması aile boyu üniversite