Erdoğan Açıkladı: 14 Bin 14 Can Kaybı, 63 Bin 794 Yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan deprem bölgesindeydi. Gaziantep'te yaptığı incelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Erdoğan 14 bin 14 can kaybı ve 63 bin 794 yaralı olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgesine gitti. Deprem acısının yaşandığı 10 ilden biri olan Gaziantep’te de incelemelerde bulunan Erdoğan, basın açıklaması yaptı. Erdoğan, alınan son rakamlara göre 14 bin 14 vatandaşın yaşamını yitirdiğini, 63 bin 794 yaralı olduğunu söyledi. 10 ilde 6 bin 444 bina yıkıldığını da aktardı.

“Gaziantep’te Can Kaybı Bin 415”

Gaziantep’te yaşanan kayıplara dair de konuşan Erdoğan, “Bin 415 vatandaşımızı yitirdik, 10 bin 395 vatandaşımızın da yaralı olduğunu bilgisini sizlerle paylaşmak isterim. Gaziantep’te deprem nedeniyle 944 bina yıkılmıştır” dedi.

“1 Yıl İçerisinde Konutları Teslim Edeceğiz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremle ilgili yapılacak çalışmalardan da söz ederek; “Depremde evlerini kaybeden vatandaşlarımızın yaralarını en geç 1 yıl içerisinde saracağız. Zemin + en fazla 4 kat olacak şekilde yapılacak konutları en süratli şekilde tamamlayıp konut sahiplerine teslim edeceğiz. Yine bu süreçte vatandaşlarımızın yaralarını bir nebze de olsa sarabilmek adına 10’ar bin TL nakdi yardımda bulunacağız. En azından geçiş sürecinde sıkıntılarını hafifletmek için bu yardımı gerçekleştireceğiz. Yine barınma ile ilgili konteyner ve karavan çalışmalarımızın devam ettiğini de belirtmek isterim” diye konuştu.



 

deprem depremsondurum depremsondakika erdoğan erdoğanaçıklama erdoğandeprem erdoğandeprembölgesinde erdoğandepremaçıklama kahramanmaraş gaziantep hatay şanlıurfa diyarbakır kilis osmaniye adıyaman adana malatya