Ekonomiye ince ayar!

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Denizli'de il başkanlığını ziyaret etti. Basın mensupları ile bir araya gelen İnce, önemli açıklamalarda bulundu.


Genel Başkan İnce’nin açıklamalarının satır başları şu şekilde:

“DENİZLİ SINAVI GEÇTİ”

“Aralık ayı içerisinde yeniden geleceğim ve ilçe binaları açacağım. Ben uçağa binip 1 saate Ankara’ya gidebilirdim. “Hayır, karayolu ile gideceğim” dedim. “Denizli’ye de uğrayıp gezeceğim”. Mümkün oldukça nerelere denk gelirsem insanların derdini dinleye dinleye Ankara’da evime gideceğim. Bu hazırlıksız, bir baskın gelişi. Örgütlerin hareket kabiliyetini bir görelim. İl başkanlığına 11:30’da haber verdim, 14:30’da da geldim. Bundan sonra böyle yapacağım. İlk nokta da Denizli. Önümüzdeki haftalarda da başka bir ile bunu yapacağım. Aralık ayı içerisinde Denizli’ye planlı bir şekilde geleceğim. Gayet güzel sınavı geçtiler.

“ERDOĞAN, KEŞKE KİTAP OKUSAYDI”

Muğla’dan yola çıkarken Dolar 10,16 idi. Üç dakika önce baktım, 10,23 yan, 7 kuruş artmış. Dolar 10 TL’nin üzerinde. Şekere yüzde 25 zam gelmiş, çiftçi mazot fiyatından deposunu dolduramıyor. Çiftçi gübre alamıyor, doğalgaz uçmuş gitmiş, sanayide yüzde 48 zam gelmiş. Elektrik fiyatları uçmuş, Böyle bir ortamda Erdoğan, “Ben ekonominin fiyatını yazdım” diyor. Keşke kitap yazacağına kitap okusaydın! Özet okumak yerine kitap okusaydın, bilime inansaydın,  hukuka inansaydın, liyakata inansaydın, tek adamlık özentisinden vazgeçseydi, memleket bu hale gelmezdi. 

“VATANDAŞLIK MAAŞI DERHAL BAŞLATILMALI”

Böyle bir ortamda Türkiye’nin ekonomisini düzeltmek için kısa vadede yapılması gerekenler, uzun vadede yapılması gerekenler var. Kısa vadede KDV derhal 18’den 15’e düşmeli. ÖTV yeniden ayarlanmalı. Vatandaşlık maaşı gündeme gelmeli. Yani bu ülkede yaşayan yurttaşlar savaş olduğunda nasıl mecburi olarak savaşa getiriliyorsa, askere gidiyorsa, vergi veriyorsa; zor durumlarda da devletin görevini yerine getirmesi lazım. Vatandaşlık maaşı derhal başlatılmalıdır. Kayıp bir gençlik var. İnterneti olmayan, bilgisayar alamayan, telefon alamayan. Öğrenciler için Özel İletişim Vergisinden vazgeçilmeli. Asgari ücretten vergi alınmamalı ve gençlere tablet, telefon, internet, bilgisayar alımı için destek olunmalı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği kasalarında nakit olanlar, derhal bu nakitleri üyelerine aktarmalı. Bunları yaparsak bir miktar ortamı rahatlatmış oluruz. Ama bunlar günlük çözümlerdir.

“DENİZLİ DE MÜLTECİ KAMP BAHÇESİ”

Uzun vadede çözüm istiyorsak; sanayiciyi düşüneceksin. Önünü gören bir Türkiye lazım. Önümüzü göremiyoruz. Enerji maliyetleri çok pahalı. Dolayısı ile bunlar vatandaşa yansıyor. Uzun vadede bunları çözebilmek için Türkiye’nin bağımsız bir yargıya ihtiyacı var. Tarafsız, adil, hızlı, etkili bir yargıya. Şeffaf bir kamu ihale kanununa ihtiyacı var, 300 kere değişen bir kamu ihale kanununa değil! Adam gibi dürüst, şeffaf bir kanuna ihtiyaç var. Teknolojik gelişmeleri yakından takip etmeliyiz. Ama bu piyasa ortamında mümkün değil. Beyin göçünü mutlaka durdurmalıyız. Türkiye bir mülteci cenneti olamaz! Denizli’de az önce gelirken gördüm; burasıda bir kamp bahçesi ne yazık ki.

"YARGI DÜZELMEZSE, TÜRKİYE'NİN EKONOMİSİ DÜZELMEZ"

Yeni kurulan bir muhalefet partisi olarak, doğruya doğru yanlışa yanlış diyebilecek parti olarak çözüm önerilerimiz bunlardır. Türkiye’nin yargısı düzelmeden Türkiye’nin ekonomisi düzelmez. Önce buradan başlamak lazım. Şekere bugün yüzde 25 zammı marketler yapmıyor, Erdoğan yapıyor. Marketleri suçlamanın bir anlamı yok. Eğer köprüler Dolar üzerinden olursa, yollar geçiş garantili olursa, geçilmeyen köprünün fiyatı artarsa; ürünlerin de fiyatı artar.

“KİŞİSEL İSTEKLERİNE GÖRE DÜZENLENEN BİR TÜRKİYE OLAMAZ”

Erdoğan ve AK Parti taraftarları, sistemin omurgası olarak 50+1’i göstermişti. Şimdi alamayacaklarını görünce bunu tartışmaya açıyor, bunun farkındayım. Seçimler 5 yıldan 4 yıla indirildi, sonra tekrar 5 yıla çıkarıldı. Türkiye, deneme tahtası değildir. Erdoğan’ın talepleri doğrultusunda Türkiye’nin Anayasa’sı şekillenemez. Onun kişisel isteklerine göre düzenlenen bir Türkiye olamaz”.

HABER: MUSTAFA KARAPINAR