Eğitim Mil-Sen başkanı belli oldu

Mil-Sen Konfederasyonu'na bağlı olarak kurulan Eğitim Mil-Sen Denizli İl Temsilciliği'ne 30 yıllık eğitimci Bilal Aycan getirildi. Başkan Aycan, sendikal hedefleri www.denizlidesiyaset.com'a anlattı.

Mil-Sen Konfederasyonuna bağlı olarak kurulan Eğitim Mil-Sen’in Denizli İl Temsilciliği’ne Bilal Aycan getirildi. Denizli camiasında tanınan bir isim olan Aycan, çeşitli dernek, vakıf ve sendikalarda görev yapmıştı. Halen yurt içi ve yurt dışında faaliyet gösteren bir yardım kuruluşunun da başkanlığını yapan Aycan, sendika ile ilgili www.denizlidesiyaset.com yazarlarından Mustafa Karapınar’a açıklamalarda bulundu. İlk olarak sözlerine Eğitim Mil-Sen’in açılımını yaparak başlayan Aycan, Mil-Sen’in Manevi, İlkeli ve Liyakatli Eğitimciler Sendikası olduğunu belirtti. “Yanlışı kim yaparsa yapsın karşısındayız, doğruların da her zaman savunucusuyuz” diyen Aycan, “Zulüm bizdense, ben bizden değilim” dedi. Sendikanın, kısa bir süre zarfında büyük kitleler tarafından tercih edilmeye başlandığını sözlerine ekleyen Aycan, büyük bir aile olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Ancak, diğer sendikalar gibi üye sayısı kaygımız yok. Biz bölmek için değil, birleştirmek için kurulan bir sendikayız” dedi. Aycan,sözlerini “Eğitim Mil-Sen, kamu görevlileri sendikacılığında sadece kendi üyelerinin değil, bilakis kamu çalışanlarından her kim bir haksızlığa maruz kalırsa yanında olma erdemliliğini gösteren, ekonomik, sosyal ve mesleki hak ve menfaatlerini her alanda koruyan, hak elde eden, söylem sendikacılığı yerine eylem sendikacılığını benimseyen, iktidarda kim olursa olsun, doğru ve güzel iş yapıldığında takdir eden, yanlış iş yapıldığında ise hakkı söylemekten bir an olsun kaçınmayacak, ranta değil, hakka ortak olmak, sevgi, saygı ve kardeşliği asli şiar edinerek, hakkın ve haklının yanında olma düsturunu elden düşürmeyecek, güçlünün haklı olduğu değil, haklının güçlü olduğu bir sendikacılığın en güzel temsilcisi olmak için kurulmuştur. Kamu görevlileri için hem etkili hem de yetkili bir sendika kurmak, camiamızın her bir ferdinin ekonomik, sosyal ve mesleki hak ve menfaatlerini korumak ve daha da geliştirmek, milli, ilkeli ve manevi değerlerine bağlı, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü esas almak, mevcut eksikliklerin düzeltilmesi için öneriler ve çözümler sunmak, çözüm bekleyen sorunların en kısa zamanda çözüme kavuşturulması için gece gündüz çalışmak için vardır” dedi.

 

“ARTIK ALTERNATİF VAR”

Son olarak Eğitim Mil-Sen’in sendikacılığın yükselen yıldızı olacağını savunan Aycan, “Diğer sendikalardan farklı olarak, üye sayısı ne kadar artarsa artsın, sendika başkanı da olsa derslere girmeye devam edecek. Sendikal izin günlerinde kesilen ek derslerini sendikadan karşılamayacağız. Kesinlikle sendikadan maaş almayacağız. Sendikal çalışmalarda bile olsa yapılan tüm masraflar kendi imkanlarımız ile karşılayacak. Üyelerimizden kesilen tüm aidatları sadece üyelerimiz için harcayacağımıza söz veriyoruz. Ayrıca makam, mevki gibi bir derdimiz yok. Biz koltuktan güç alan değil, o makama güç veren kişiler olacağız. Çıktığımız bu yolda bizle beraber yürümek isteyen kardeşlerimizi aramızda görmekten mutlu oluruz. Artık alternatif var. Eğitim Mil-Sen, sendikacılığın yükselen yıldızı olacak” dedi.

eğitim mil-sen başkanı belli oldu bilal aycan denizlidesiyaset