EDS, Denizli'ye geliyor

Türkiye'nin bir çok ilinde görmeye alışık olduğumuz elektronik denetleme sistemi (EDS) Denizli'de de kullanılmaya başlanacak.

Denizli Büyükşehir Belediye Meclis toplantıları başladı. Gündem maddeleri arasında Ulaşım Daire Başkanlığının yazısı dikkat çekti. İlgili madde, Meclis'te görüşülmesinin ardından komisyona havale edildi. Maddede "Denizli İl sınırlarındaki Karayolları Genel Müdürlüğünün sorumluluğumda bulunan yollar üzerine EDS elektronik denetleme  sistemi kurulmasına yönelik 5393 sayılı belediye kanununun 75. maddesinin a bendine göre Denizli Büyükşehir Belediyesi ile Karayolları Genel Müdürlüğü arasında yapılacak protokolü imzalamak üzere Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'a yetki verilmesi meclis gündemine geldi" ifadelerine yer verildi. 

 

ELEKTRONİK DENETLEME SİSTEMLERİ (EDS) nedir?

Trafik akışının kontrol edilmesi, ulaşımın denetlenmesi ve trafikte düzeni bozan araçlardan kaynaklanan kazaların önlenerek can ve mal emniyetinin sağlanması amacıyla geliştirilen ve kural ihlali yapan araçların sensörler aracılığıyla tespiti sonrası görüntü işleme yazılımları ile plakaların kaydedilerek ilgili kanunda öngörülen cezaya tabi tutulması için tasarlanan sisteme Elektronik Denetleme Sistemleri yani EDS denir.

eds denizli kara yolları genel müdürlüğü