"Duyulan sadakat hiçbir zaman eksilmemiştir"

Milliyetçi Hareket Partisi Denizli İl Başkanı Ziya Gökalp, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 83. Yıldönümü nedeni ile bir mesaj yayınladı.

Başkan Gökalp mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Cumhuriyetimizin kurucusu eşsiz devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 83’ncü yıl dönümünde sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz.

Atatürk, Türk milletinin Anadolu topraklarından silinmek istendiği bir dönemde, liderlik ettiği Kurtuluş Savaşı’nı zaferle sonuçlandırmış, bir kere daha Necip milletimizin hür ve bağımsız yaşayabileceği Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuştur. Vefatının üzerinden 83 uzun yıl geçmiş olmasına rağmen milletimiz, aziz hatırasına, fikirlerine ve kutlu mirasına duyulan sevgi ve sadakat hiçbir zaman eksilmemiş, düzenli bir şekilde artmıştır.

10 Kasım, sadece Atatürk’ü anma değil, onun en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyetini geliştirip koruyarak geleceğe taşıma azminin tazelendiği gündür. Atatürk; Büyük bir komutan olduğu kadar, mahir bir diplomasi ustası, eşsiz devlet adamı olarak milletimizin gönlünde taht kurmuş, akılla, azimle, cesaretle, sabırla, inançla ve milli bir stratejiyle  önüne çıkan ve çıkarılan bütün engelleri   birer  birer  aşmış  ve belirlediği hedeflere ulaşmasını bilmiştir.  Türk milletini kast etmek için sıraya giren düşman mihraklara karşı milletini uyarmış, milli uyanışa liderlik  yapmış  ve Türkiye Cumhuriyeti   onun sayesinde  gıpta ve hayranlıkla izlenen bir ülke haline gelmiştir. Türkiye Cumhuriyeti   Atatürk’ün gösterdiği  hedefler doğrultusunda  bugün çok daha güzel , çok daha güvenli ve dik duruşludur. Atatürk  Türkiye’nin  ortak  kıvancı ,Türk milletinin ortak değeri olarak sivrilen, inanmış bir Türk milliyetçisi ,çağını kavramış bir inkılapçı ve bir siyaset dehasıdır. Cumhuriyetimizin  kurucusu  Atatürk’ün yolundan sapanlar, terör  örgütleriyle  emel birliği içinde olanlar ,demokrasi ve insan haklarını  keyiflerine göre  çarpıtıp tahrip edenler  mutlaka hesap vereceklerdir. Türkiye Cumhuriyeti bir eserdir.Atatürk’te  büyük bir liderdir.Bizler , bugün  98 yaşında olan bir esere sahip çıkmanın  azmi ve gayreti içindeyiz .10 Kasım’da  bu gayretin önemli bir adımıdır. Bu duygu ve düşüncelerle  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü  ebediyete irtihalinin 83’ncü yıl dönümünde   rahmetle, şükranla  saygıyla  anıyorum.  Ruhu şad, mekanı  cennet olsun”.