DSP Denizli İl Başkanı istifa etti

Cumhur İttifakı listesinden seçimlere girecek olan Demokratik Sol Parti, Denizli'de de kendi partililerinden tepki görüyor. DSP Denizli İl Başkanı Yaşar Kayrakçı, Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında alınan karara tepki olarak parti il başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı. Kayrakçı; 'Rahmetli Genel Başkanımız Bülent Ecevit'in kemiklerini sızlatıyorlar' dedi.

2019 yılında DSP Denizli İl Başkanlığı’na atanan Yaşar Kayrakçı, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde Demokrat Sol Parti’nin Cumhur İttifakı ile listeye girmesi hakkında basın toplantısı düzenledi. Cumhur İttifakı listelerinden milletvekili adayı olan Genel Merkez Yönetimi’ni eleştiren Kayrakçı, görevinden istifa ettiğini açıklayarak dilekçesini PTT aracılığıyla DSP Genel Merkezi’ne gönderdi.

"Denizli'den DSP'ye 100 oy bile çıkmaz"

DSP’lilerin Cumhur İttifakı’na destek vermeyeceğini dile getiren Kayrakçı, “Bizler Millet İttifakına destek vereceğiz. Koltuk uğruna partimizi ne hale getirdiler. Merhum Genel Başkanımız Bülent Ecevit’in kemiklerini sızlatıyorlar. DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’ın ne merhum Ecevit umrunda ne de Atataürk. Koca partiyi üç kişi pazarlamaya kalkmış. Bülent Ecevit bugün yaşamış olsaydı desteğini CHP’ye verirdi. DSP’liler Cumhur İttifakı’na destek vermeyecektir. Ülkemiz çok zor bir seçimden geçecek. Bu sıradan bir seçim değil. Bunun için tüm desteğimizi Millet İttifakına vereceğiz. Denizli’den DSP’ye 100 oy bile çıkmaz. Konuştuğum tüm yöneticiler Millet İttifakı'nı destekliyor” dedi.

"TOGG bizim değil"

Türkiye’nin bir duvara toslamak üzere olduğunun altını çizen, DSP Denizli İl Başkanı Yaşar Kayrakçı, “Türkiye batmak üzere, ülkede para edecek bir değer, bir marka yok, Milletin karnı TOGG’a tok. O da bizim değil. İtalya’dan sipariş verip kendi amblemini yapıştırınca "biz ürettik" dediler. Artık şu yalanı bırakmalıyız” dedikten sonra toplantıyı bitirdi.

dsp dsp istifa seçim dsp seçim ittifak cumhur ittifakı dsp erdoğan yaşar kayrakçı