"Doğum Haritası İnsan Hayatında Belirleyicidir"

Astrolog Mehmet Karatay, doğum haritası ile ilgili merak edilenleri www.denizlidesiyaset.com'a anlattı. Peki, doğum haritası nedir, hayatımızda belirleyici rolü var mıdır? Detaylar haberimizde!

Doğum haritası, son yıllarda oldukça popüler hale geldi. Doğum yer, doğum saati ve doğum tarihi baz alınarak hesaplanan doğum haritası ile ilgili tüm merak edilenleri Astrolog Mehmet Karatay, www.denizlidesiyaset.com’un muhabirlerinden Nurhayat Ertan’a anlattı.

“Doğum haritası; kişinin kendi potansiyelini anlaması adına en uygun yol haritasıdır” diyen Astrolog Mehmet Karatay,  Doğum haritası kişinin yere, doğduğu saate ve doğduğu tarihe göre hesaplandığını söyledi.

Doğum haritasının insan hayatında yol gösterici olduğundan bahseden Karatay, “Kişinin kendi haritası neyi vadediyor, hangi potansiyeller var, hangi yöne giderse daha iyi olur, bu dönemde şunu yaparsam iyi mi yoksa yapmazsam mı iyi gibi seçenekleri ayrıştırabiliyoruz. Kişi hayatını belirlerken sadece bunun üzerine mi belirlenir derse, yüzde 80 bunun üzerine diyebilirim. Çünkü gezegenlerin etkileri, bizlerin pamuk ipliğine bağlı yaşamlarından çok daha güçlü. Bunu bilerek yaşamak daha mantıklı. Hangi yönde daha rahat ilerleyebilir, rahat olabilir bunu görmek lazım. Doğum haritasında da bunlar bulunabilir” dedi.

“SATÜRÜN; KİŞİLERİ ZORLAR VE YARAR”

“Kişileri en çok zorlayan ve yoran Satürn döngüleri vardır. 2,5 senede bir olan bir döngüdür. Zamanı geldikçe; her evden ve her burçtan geçerken, o evin konularını işleyerek geçer” diyen Karatay, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:

“Bu nataldaykiyle farklıdır, transit olan bir gezegendir. En bilineni budur. Bunun dışında prograsi haritaları var. İlerletilmiş ayın hangi evrelerden geçtiği, doğduktan bu yana hangi evlere geldiği, Satürn’ün aldığı kare açılar…

“URANÜS’LE DEĞİŞMEYEN HİÇBİR ŞEY KALMAYACAK”

Uranüs; keza 2018’den bu yana hayatımıza girdiği için hayatlarımız çok değişkenlik gösterdi. 2025’in sonuna kadar olan dönemde insanların hayatında değişmeyen pek bir şeyin kalmayacağı gibi görünüyor. 84 yıl önce Uranüs bu ağdaydı, şu anda da Uranüs bu ağda. Uranüs, devrim gezegenidir. Geldiği burçta ya da girdiği evde değişmeyen hiçbir şey yoktur. Bu nedenle insanların bu dönemde direnmeyerek değişime ayak uydurması gerekiyor.

Ayın fazları var. Kişinin güneşi haritada hangi noktaya düştüğünü gösterir. Güneş tepe noktaya düşer ve sentezi eğer yukarıda olursa harita için iyidir. Bunlar kişinin haritasını analiz ettikten sonra çıkan şeylerdir.

“EĞİTİM HAYATI VE EVLİLİKTE ASTROLOJİ EN BELİRLEYİCİ FAKTÖRLERDEN”

Harita hayatımızda yön göstericidir demiştik. Aileler çocuklarının geleceklerini bu haritaya göre planlayabilir. Çocuk ne okumalı, hangi yöne giderse daha iyi bunları görüyoruz. Çocukları yetiştirirken astrolojik danışmanlık hizmeti çok önemli. İleriki yaşlarda hatalardan dönmek adına çok önleyicidir. Bizler karar merciinde olmayabiliriz ama ne yapacağını söyleyemesek bile nasıl yapacağını söyleyebiliriz. Astroloji bu yönüyle en belirleyici faktörlerden biri diyebilirim.  Evlilikte hangi kişi ona yatkın, ilişkide mantık mı, sevgi mi, duygusallık mı diye baktığımızda nereye yön alırsa daha iyi olur görebiliyoruz”.