DGC'de seçim heyecanı başladı

Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde genel kurul heyecanı başladı. Mevcut başkan Muhammet Karaçay'ın aday olmadığı seçimde başkanlık için Osman Nuri Boyacı ve Mümtaz Dündar yarışıyor.

Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde (DGC) seçim heyecanı yaşanıyor. 3 yılda bir düzenlenen Olağan Genel Kurul, cemiyet binasında gerçekleştirildi. Genel Kurul’a AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör, CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, MHP Denizli İl Başkanı Mehmet Ali Yılmaz,  Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan ve basın mensupları katıldı. Genel Kurul protokol konuşmaları ile başladı.

“Ekonomik ve hukuki anlamda zor şartlarda çalışıyorsunuz”

Genel Kurul’da konuşan Başkan Zolan; “Basın çok kıymetli, önemli ve özel. Mesleğiniz herkesin yapabileceği iş değil. Her şartta haber ulaştırmak için gayret göstermek gerekiyor. Ekonomik ve hukuki anlamda zor şartlarda çalışıp hayatınızı da tehlikeye atıyorsunuz. Emekleriniz için çok teşekkür ederim. Göreve gelecek başkana ve yönetimine çalışmalarında başarılar dilerim” dedi.

“Kongre hayırlı uğurlu olsun”

Başkan Örki ise şunları söyledi; “Kongremiz hayırlı olsun. Birçok güzelliklere birlikte imza attık. Bazen haberlerin öznesi biz olduk. Vatandaşa ve millete haberleri doğru bir şekilde aktarmak önemli. Hayatını kaybeden tüm gazetecilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bugün göreve başlayacak olan arkadaşlarımız güzel işlere imza atsınlar. Başarılar diliyorum.” 

Başkan Doğan’dan sansür ve tutuklanma vurgusu

Konuşmasında gazetecilerin mücadele ettiği sansür ve tutuklanma durumlarına vurgu yapan Başkan Şeniz Doğan; “Doğru, tarafsız gazetecilerin işi çok zor. İnsanlar doğru habere ulaşmaya çalışırken sizler köprü oluyorsunuz. Toplumu ilgilendiren konularda bir kamuoyu oluşturup yön veriyorsunuz. Sizi üzen bir konuda da sansür ve tutuklamalar. Yaşanan bu olumsuzluklar bizleri de derinden üzüyor. Basındaki arkadaşlarımızla 4 yıldır uyumlu şekilde çalışıyoruz. Emekleriniz için çok teşekkür ederim. Genel kurulunuz hayırlı olsun” diye konuştu.

Boyacı ve Dündar başkanlık için yarışıyor

229 üyesi bulunan DGC’nin mevcut başkanı Muhammet Karaçay’ın aday olmadığı seçimde başkanlık için Osman Nuri Boyacı ve Mümtaz Dündar yarışıyor. Oy kullanma işlemi başladı. Üyeler sandık başına giderek tercihlerini sandığa yansıtıyor. Oy kullanma işlemi saat 17.00’de sona erecek ve sonuç belli olacak.

İŞTE BAŞKAN ADAYLARININ LİSTELERİ…