DESİAD Başkanı Konyalıoğlu: "8'nci kez hayal kırıklığı"

DESİAD Yönetim Kurulu Başkanı İ. Okan Konyalıoğlu, Denizli-Aydın otobanı ihalesinin yine iptal edilemesini '8. kez hayal kırıklığı' sözlerine ile özetledi.

Denizli-Aydın otobanı ihalesinin yine iptal edilmesi şehrin gündemine damga vurdu. İşdünyası birbiri ardından konu ile ilgili açıklamalar yaparak görüşlerini aktardı. DESİAD Yönetim Kurulu Başkanı İ. Okan Konyalıoğlu da süreci, “8. kez hayal kırıklığı” sözlerine ile nitelendirdi. Konyalıoğlu, “Denizli Aydın Otobanı ihalesi 8. kez ertelenerek kentimiz için bir büyük hayal kırıklığına daha sebep oldu. 21 Şubat 2018 tarihinden bu güne farklı zaman dilimlerinde ve farklı gerekçeler ile ertelenen otobanın başta Denizli olmak üzere çevre iller için de büyük fayda ve beklentiler barındırdığını bilmeyen kalmadı. Bugün ülkenin belki de en işlek ticaret ve turizm akslarından biri olan bu hattın Otoban dışında standart bir karayolu olarak kullanılması akıl alır bir durum değildir. Ankara’nın doğusuna seyahat etmek istediğimizde Otobandan çıkmadan ülkenin en doğu bölgelerine gidebilmek mümkün olmaktadır. Kaldı ki daha dün sayılabilecek bir tarihe kadar Aydın-Denizli arası bölünmüş yol bile değildi. Denizli ve bölgenin bu anlamda ihmal edilip arkalara atılması, üreten, değer yaratan bir kentin hak ettiği bir durum olmamalıdır” dedi.



“SEÇİCİ VE DİKKATLİ OLUNMALIDIR”



“Dün ve bir önceki ihalenin erteleme gerekçesi olarak her ne kadar Covid-19 gerekçe gösterilse de iş dünyası ve kamuoyu siyasi iradenin bu otobanı yapma konusunda isteksiz olduğunu düşünüyor” diyen Konyalıoğlu, “Başta İktidar partisi milletvekilleri ile birlikte ilimizin tüm mülki ve idari temsilcilerinin Ankara üzerinde baskı kurması gerekmektedir. Daha düne kadar derneğimizin de içinde bulunduğu pek çok STK ihale süreci için destek ve baskı oluşturmuş, sosyal mecralarda paylaşımlarda bulunarak kamuoyu oluşturmaya çalışmıştır. Ancak ilimizin STK’larının kurumsal çatı temsiliyeti olan Platformun sessizliğini manidar bulduğumuzu da belirtmek isteriz. Bu ısrar otobanın hangi şartlarda ve her ne olursa olsun yapılsın olarak algılanmamalı, devleti zarara uğratacak ihale yöntemleri konusunda da seçici ve dikkatli olunmalıdır. Denizli Sanayiciler ve İş Adamları Derneği DESİAD olarak Sanayi, Ticaret, Turizm ve daha pek çok yan sektörler için müthiş bir hareket ve yarar getireceğini bildiğimiz Otoban yapımı için ‘’ama’’sız, ‘’fakat’’sız bir çaba beklediğimizi tüm siyasi çevreler ve karar vericilere belirtmek isteriz” dedi.

denizli aydın otoyol İhale İptal desİad okan konyalıoğlu denizlidesiyaset