Dersimiz çevre kirliliği

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, çevre katliamı olarak nitelendirdiği Menderes nehrini gündeme getirdi. Denizli Büyükşehir Belediye meclisinde konuşan Gülbay, "Çevre katliamı, hepimizin ayıbıdır" dedi.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, çevre katliamı olarak nitelendirdiği Menderes nehrini gündeme getirdi.  Denizli Büyükşehir Belediye meclisinde konuşan Gülbay, "Çevre katliamı, hepimizin ayıbıdır" dedi. 

Gülbay konuşmasında, "Bölgenin can damarı olan ve gözümüz gibi sakınmamız gereken Menderes Nehri’ni kirlettiğimiz gerçeği ile yüzleşmemiz lazım. DESKİ ve Büyükşehir'in sokak aralarına kaldırım taşı döşemek yanında öncelikli görevlerinden biri de çevre kirliliğini önlemektir. Bununla ilgili yapılaması gereken adımlar zaman kaybetmeden atılmalıdır” dedi.

ÇEVRE KİRLİLİĞİNDEN YAKINDI

Belediye Meclis toplantısında söz alan Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay çevre kirliliğinden yakındı. Başkan Gülbay: "Menderes Nehri’ni koruması gereken bizler, malesef nehri kirletenler konumundayız. Buldan ve çevresinin bütün kanalizasyon atığı Menderes’e akıyor. Bu kabul edilemez! Menderes’te yaşanan çevre kıyımını bir an önce ortadan kaldırmak için Büyükşehir Belediyesi ve DESKİ Kanalizasyon altyapısını yapmak zorunda” dedi.

ZOLAN YANIT VERDİ

Başkan Gülbay’ın konuşmasına cevap veren Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman Zolan:”İçme suyu sorununu kökten çözeceğiz. Arkadaşlarımız çalışıyor. Buldan 100 yıl su sorunu yaşamayacak. Arıtma tesisiyle ilgili de arkadaşlarımız gece gündüz çalışıyor. Arıtma sorunu bizim de dertlerimizden. Ancak, Sayın Başkan Gülbay, DESKİ’nin faaliyet raporlarının görüşülmesine, konularla ilgili meclis toplantılarına katılmadı bile. Önce toplantılara katılacaksın ve çalışmalarla ilgili bilgi alacaksın. Ya da mecliste olmasa bile dışarıda benimle görüşüp, arıtma tesisi ve içme suyu konularındaki çalışmaların hangi aşamada olduğunu soracaksın” diye konuştu.

mustafa gülbay buldan osman zolan çevre kirliliği menderes nehri