"Depremi unutturmayacağız"

Denizli İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Şevket Murat Şenel, 17 Ağustos depreminin yıldönümünde düzenlediği basın toplantısında önemli tespitler yaptı.

Denizli İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Şevket Murat Şenel, 17 Ağustos depreminin yıldönümünde düzenlediği basın toplantısında önemli tespitler yaptı. 

Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen Denizli İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Şevket Murat Şenel, 17 Ağustos 1999 depreminin 18. yıldönümünde düzenlediği basın toplantısında önemli tespitler yaptı.  Geçen 18 yılı değerlendirdiklerinde başarılı olunun alanlara rağmen eksikler ve yapılamayanların daha fazla olduğuna dikkat çeken Başkan Şenel, halkın depreme karşı duyarsızlaşmasına dikkat çekti. "Yüzde 92’si deprem kuşağında bulunan ve nüfusunun yüzde 70’i deprem tehlikesi altında yaşayan Türkiye’nin başına gelebilecek en kötü şey ne yazık ki bu duyarsızlık" dedi. AFAD’ın kurulmasınının amacının kriz yönetiminden risk yönetimi felsefesine geçmek olduğu belirten Şenel DASK’ında deprem sonrası oluşacak maddi zararları ve yaraları sarma amacıyla kurulduğunu belirtti. 17 ağustos depreminin aynısının İstanbul veya Denizli’de tekrar yaşanması halinde hasarın 1999 yılından daha az olacağını söylemenin mümkün olmadığını dile getirdi. Yapı Denetim sisteminin gerektiği gibi çalışmadığına, proje denetiminin ise neredeyse hiç işlemediğine değinen Şenel;” Yapı denetimi ne yazık ki ‘mış gibi’ yapılır hale gelmiştir. Pek çok alanda işlerin kötüye doğru gittiğini görmekten üzüntü duyuyoruz" dedi. Mühendislik fakültelerinin sayısının hızla artmasına da değinen Şenel; her yıl 12 bine yakın yeni mühendisin piyasaya sürülmesi ile bu alanda kalite dramatik şekilde düşmektedir" dedi. Şenel sözlerini ”17 Ağustos’u unutmak istemiyorsak yasal düzenlemelerin takipçisi olmak kadar kamuoyunu biliçlendirmek ve ayağa kaldırmak için de adımlar atmak gerektiğini görmemiz gerekiyor" ifadeleri ile sonlandırdı.

Şevket murat Şenel imo denizli 17 ağustos deoremi