Denizlili iş insanları Kazakistan'a açılıyor

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği önderliğinde ikili iş görüşmeleri gerçekleştirmek üzere Türkiye'ye gelen Kazakistan heyetinin durağı Denizli oldu. Heyet, burada görüşmeler ve ziyaretler gerçekleştiriyor.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Denizli Şube Başkanı Uğur Küçük, heyetle düzenledikleri ilk toplantının ardından yaptığı açıklamada, Kazakistan'ın pazar açısından son derece önemli bir potansiyele sahip olduğunu açıkladı. İkili görüşmelerin yanında firma ziyaretleri de gerçekleştireceklerini aktaran Küçük, heyeti Denizli’de ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, “ASKON Antalya Şubemizin organizasyonu ile başlayan B2B Ticari Diplomasi toplantısı, Antalya’nın ardından Konya’da gerçekleştirilen ziyaretlerden sonra Denizli’de devam ediyor. Burada çeşitli iş görüşmeleri ile ilgili neticelendirmek adına toplantı gerçekleştirdik. Öğleden sonra da onların taleplerine göre, bize sunduğu istekleri üzerine firma ziyaretlerimiz olacak" dedi.

"ÖNEMLİ BİR PAZARA SAHİP"

Kazakistan heyetinin görüşmelerine İstanbul’a devam edeceğini anlatan Küçük, "İstanbul’da ASKON genel merkezle de geniş katılımlı B2B toplantısı yani ticari iş geliştirme toplantısı gerçekleştirilecek. Onların bizden talepleri var. Özellikle tekstil, çocuk giyimi, hazır giyim alaları başta olmak üzere ihracat gerçekleştireceğiz. Kazakistan 19 milyon nüfusa sahip ve gelişmeye açık bir ülke. Daha önceki yıllarda FETÖ’nün orda bir yapılanması mevcut olduğundan dolayı birçok alanda oradaki çalışmalarımız gerçekleşmemiş. Oluşan bu boşluğu diğer ülkelerden önce doldurmak adına, bizim devletimizin de yaptığı çalışmalar var. Görüşmeler ASKON odaklı gerçekleştiriliyor. Buraya gelen iş adamları çeşitli odalardan, borsalardan bir araya gelmiş, oranın ticaret odası başkanı nezdinde ASKON’la temasa geçiliyor. Büyükelçiliğimiz nazarında da bir çalışma var” dedi.