Denizlili belkide ilk kez böyle gördü

Denizli Valisi Dr. Ahmat Altıparmak, '6. Türk Havlu ve Bornoz Festivali" etkinlikleri çerçevesinde gerçekleşen kortej yürüyüşü öncesinde yaptığı konuşmada "Her platformda çeşitli konularda konuşma yaptım. Ama Denizli'de iki kez bornozlu konuşma yaptım" diyerek havlu bornozun tanıtıma destek verdi. 

 



Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği (DETGİS) koordinatörlüğünde ve Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın (GEKA) destekleriyle gerçekleştirilen “6. Türk Havlu ve Bornoz Festivali" kortej yürüyüşü ile başladı. Denizli Ticaret Odası önünden başlayan ve 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda son bulan kortej yürüyüşüne vatandaşların da ilgiisi yopun oldu. Denizli Valisi Dr. Ahmat Altıparmak, Denizil Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Özdilek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, iş adamları ve çok sayıda gönüllünün katılımı ile kortej yürüyüşü başladı. 

 



SANATÇILAR DA YER ALDI

Korrtej yürüyüşüne Sanatçılar Kerem Cem, Manken Deniz Akkaya'nın da kortejde yer aldığı yürüyüş Denizli Belediyesi'nin bandosu eşliğinde gerçekleşti. Yürüyüşüte vatandaşlar cep telefonları ile protokol üyeleri ve bandoyu görüntülemek için adeta birbirleri ile yarıştılar.15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda gelen protokol üyeleri, burada halk oyunları gösterisini izledi. Sıcak havaya rağmen bornozlarını çıkarmayan protokol, adeta ilgi odağı oldu.

 



OUTLET ÖNERSİSİ GELDİ

6. Türk Havlu ve Bornoz Festivali etkinlikleri çerçevesinde gerçekleşen kortej yürüyüşü öncesinde konuşan Denizli Valisi Dr. Ahmat Altıparmak, “Her platformda çeşitli konularda konuşma yaptım. Ama Denizli'de iki kez bornozlu konuşma yaptım. Denizli tekstil ürünlerinin tanıtılması amacıyla çevre yolunda outlet yapılması lazım" dedi. Denizli Büyğkşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da konumasında, ahilik vurgusu yaparak, "Denizli'nin tekstil geçmişinin 4.500 yıllık olduğunu söyledi.