Denizli'ye ilki kazandırdı
Uyum Özel Beslenme Sahibi Volkan Uyumaz, Çölyak hastalarının beslenmelerine özel olarak üretilen gıdaların satış noktasını Denizli'ye kazandırdı. Uyumaz, yerel yönetimlerle de işbirliği halinde.
Denizli’de Çölyak hastalığı nedeni ile glütensiz beslenmek zorunda olan bireyler için glütensiz ürünlerin bir araya geldiği Uyum Özel Beslenme açıldı. Denizli’de ilk ve tek olan Uyum Özel Beslenme, Çölyak hastalarının glütensiz ürün bulması konusunda büyük kolaylık sağlıyor.
Glütenden bahseden Uyumaz, “Glüten; arpa, buğday, çavdarın içinde bulunan bir protein. Bu proteini ürünün içerisinden alıyorlar ve nişasta haline geliyor. Mısır glüten içermediği için genelde ürünler mısır nişastasından meydana geliyor” dedi.
Başka bir iş yerinden etkilenerek Denizli’ye Uyum Özel Beslenme’yi kazandırdığını anlatan genç iş insanı sahibi Volkan Uyumaz, Uyum Özel Beslenme’nin Çölyak hastaları için büyük kolaylık sağladığını söyledi.
Satıştaki ürünlerden bahseden Uyumaz, “İnsanlar normal hayatta tükettiği her şey burada mevcut. Un çeşitlerimiz, Tel şehriye, arpa şehriye, irmik, makarna çeşitleri, çorba, sebzeli makarna bulunuyor. Bunların dışında atıştırmalık gruplarda gofret, kraker, susamlı kraker, kurabiye, kek, çikolatalar ve pişmaniyeler var” dedi.
TEK TEDAVİ GLÜTENSİZ BESLENME!
Hastalığın henüz kesin tedavisinin olmadığını belirten Uyumaz, “Çölyak hastaları, şu an sadece glütensiz beslenerek tedavi olabilirler. Hastalığın ilerlememesi için ise beslenmelerine dikkat etmeliler” dedi.
YEREL YÖNETİMLERLE İŞBİRLİĞİ HALİNDE
Genç iş insan Uyumaz, “Çölyak hastalarının yaşamını beslenmeleri ile kolaylaştırabiliriz. Denizli Çölyak Derneği ile işbirliği içerisindeyiz” dedi.
HABER: MUSTAFA KARAPINAR