Denizli turizminde 100. yıl hedefine dikkat çekti

Dünya Turizm Örgütü'nün önerisi ile Birleşmiş Milletlerin 1979 yılında 27 Eylül tarihini Dünya Turizm Günü olarak kabul ettiğini ifade eden MÜSİAD Denizli Turizm Sektör Kurulu Komisyon Başkanı Turizmci Ali Durmuş, 100. yılda Denizli'nin dünya turizm pastasından daha fazla pay almasının gerekliliğine işaret etti.

27 Eylül Dünya Turizm Günü nedeniyle açıklamalarda bulunan MÜSİAD Denizli Turizm Sektör Kurulu Komisyon Başkanı Turizmci Ali Durmuş, Denizli’nin önemli bir turizm potansiyeline sahip olduğuna dikkat çekerek bu kültür miraslarının dünyaya daha fazla anlatılması ve tanıtılması gerektiğini söyledi. www.denizlidesiyaset.com’un konuya dair sorularını yanıtlayan Durmuş, “Pamukkale’si, Laodikea’sı, Collosea’sı ve Tripolis’i ve son yıllarda sıklıkla dillendirilen Hz. İsa'nın 12 Havarisinden biri olan Aziz Philip'in kutsal eşyalarını saklamak üzere inşa edilen kilisesi Denizli’mizde bulunmaktadır. Bu değerleri iyi tanıtmak, turizm pastasından payımızı artırmak ülke ve Denizli ekonomisi açısından son derece önemlidir. Öte yandan kebap başta olmak üzere gastronomi anlamında da zengin bir mutfağa sahip olan Denizli’miz, bu anlamda da dünyada adı sıklıkla anılması sağlanıyor. Bu alanda atılan atımları da son derece önemli ve kıymetli buluyoruz. Ancak, Denizli’mizi yöneten isimlerin önderliğinde daha etkin bir yol izlenmesi zaruriyettir. Ayrıca Karahayıt bölgemiz başta olmak üzere termal sağlık turizminin kalbi olma yolundaki Denizli’mizde önemli gelişmeler sağlanmıştır. Bu da biz turizmcileri memnun etmektedir” dedi.

Denizli turizminde 100. yıl hedefine dikkat çekti Turizmci Ali Durmuş Denizli in 100. yıl beklentisi gastronomi kebap denizli mutfağı pamukkale belediyesi karahayıt termal sağlık