Denizli sandığa koştu

Denizli'de 2 bin polisin görev yaptığı referandum genelde sakin bir havada geçti. Küçük çaplı olayların yaşandığı oy verme işlemi sırasında bir 85 yaşındaki bir vatandaş hayatını kaybetti. Genç-yaşlı-hasta herkes sandığa gelerek oylarını verdi.

18 maddelik anayasa değişikliği için 734 bin 996 seçmenin bulunduğu Denizli’de 2 bin 141 sandıkta oy kullanıldı. Sabah 08.00’da başlayan oy verme işlemi akşam saat 17.00’de sona erdi. Yatalak hastalar ve engelliler il sağlık, kamu hastaneleri birliği genel sekreterliği, 112 ekipleri ve Denizli Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Ulaşım araçlarıyla evlerinden alınarak oy kullanacakları okullara götürüldü. Seçim güvenliğiyle ilgili il merkez ve ilçelerde 2 bin polis görev yaptı.

 

SARAYKÖY’DE SANDIK BAŞINDA VEFAT ETTİ

Sarayköy İlçesinde sandık başında kalp krizi geçiren 85 yaşındaki Nadire Şahin, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Gültepe Mahallesi Reşat Vural İlkokulunda, 2087 nolu sandıkta oy kullanan seçmen, cep telefonuyla oy pusulasının fotoğrafını çekmek istedi. Sandık başkanı tarafından fark edilen seçmen uyarılınca tartışma çıktı. Tartışmaya müdahale eden sivil polisin yumruk darbesiyle kaşı açılınca gözaltılar başladı.

 

İKİ KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Ekipler tarafından iki kişi gözaltına alınarak karakola götürüldü. Denizli’de oyunu kullanan vatandaşlar güzel havayı da fırsat bilerek piknik alanları, yeşil alanlar, parklar ve mesire yerlerine akın etti. Seçim günü nüfus müdürlüğünde bulunan nöbetçi memurlar tarafından işlemde yapıldı



BAKAN ZEYBEKCİ OYUNU KULLANDI

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, eşi Ayşen Zeybekci, kızı Fatma, oğlu Atilla Zeybekci ile birlikte Pamukkale ilçesi Teknik Endüstri Meslek Lisesinde oyunu kullandı. 1177 nolu sandıkta oyunu kullanan Bakan Zeybekci, oy kullanma işleminin ardından basın mensuplarına açıklama yaptı. Birlik, beraberlik ve kardeşliğin kazanması temennisinde bulunan Zeybekci, “Hakikaten Türkiye için Türk demokrasisi için önemli güzel bir gün. Öncelikle kampanya dönemi kazasız belasız bitti, hiçbir olumsuzluk yaşanmadı. Türk demokrasi tarihi için çok önemli bir oylama, hükümet sistemi ile ilgili bir oylama, güzel bir sonuç çıkacağına inanıyorum. Ama sonuç ne çıkarsa çıksın inşallah yarın Türkiye’nin her yerinde, 80 milyon, 780 bin metrekarede huzur, birlik ve beraberlik, kardeşlik kazansın. Türkiye artık, sağına soluna bakmadan, ardına bakmadan, koşarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün o muasır medeniyetler hedefine doğru durmaksızın, yoluna devam etsin istiyorum. Referandum kampanyası sırasında son derece medeni bir dönem geçirdik. Sonuçları itibariyle de, siyasi partiler anlamında inşallah bir kabul olacaktır. Ben ülkem için, milletimiz için, gelecek nesiller için en iyisi, en hayırlısı neyse o olsun. İnşallah da o olacak” dedi



RAMAZANOĞLU, OYUNU KULLANDI

Önceki dönem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı AK Parti Milletvekili Dr. Sema Ramazanoğlu, 18 maddelik anayasa değişikliği referandumu için, İncilipınar mahallesi Tarım İl Müdürlüğü binasında, 1132 nolu sandıkta oyunu kullandı. Ramazanoğlu," Bugün hava güneşli ve güzel bir gün, Türkiye güzel bir güne uyandı. Bir aydır siyasetçilere olarak söz bizdeydi, şimdi sözde kararda milletindir. İnşallah vatan ve millet için hayırlı olsun. Sabahın erken saatlerine vatandaşlarımız oy kullanmaya gelmiş. Bu vatandaşlık bilincini yerine getirmek için hem içtihatlı hemde hevesli olduklarını gösteriyor. Katılımın yoğun olacağını düşünüyorum" dedi.



ŞAHİN TİN OYUNU KULLANDI

Denizli Milletvekili Şahin Tin, Pamukkale İlçesindeki Ahi Sinan İlkokulunda 1164 nolu AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Anayasa değişikliğini içeren referandumda oyunu Ticaret Odası Ahi Sinan ilkokulunda kullandı. Milletvekili Şahin Tin, Ticaret Odası Ahi Sinan ilkokulunda 1164 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Milletvekili Şahin Tin, oy kullanma işleminin ardından yaptığı açıklamada Türkiye'nin tarihi bir gün yaşadığını söyledi. Milletvekili Şahin Tin, "Büyük ve güçlü Türkiye için, ay yıldızlı bayrağımız, vatanımız, devletimiz, istiklalimiz ve istikbalimiz için, oyumuzu kullandık. Daha müreffeh, daha istikrarlı Türkiye için bugün bir milat, yeni bir başlangıç, millet olarak önemli bir dönüm noktasındayız. 16 Nisan tarihi milletimizin güven, istikrar, tarafsız yargı, güçlü meclis, güçlü hükümet, daha ileri demokrasi ve geleceğimiz için evet diyerek tarih yazacağı gün olarak hafızalarımızda yerini alacak. Türkiye’yi artık darbe anayasalarından kurtarmanın vakti geldi. Meclis’i daha da güçlendirmek ve milletin hükümetini kurmak için gün bugün" dedi. Milletvekili Şahin Tin, oy kullanma işleminin ardından Pamukkale ilçesinde okullarda görevli sandık kurulu üyelerini ziyaret etti.



CAHİT ÖZKAN OYUNU KULLANDI

Denizli Ticaret Borsası İlkokulu 1324 No’lu sandıkta oyunu kullanan AK Parti Milletvekili Cahit Özkan, “Demokrasimiz, gelişmişliğimiz bu referandumdan çıkacak olan oy ile daha da artacaktır. Milletin egemenliği tam manası ile tahsis edilecek. Adil, hür ve demokratik bir seçim oluyor. Sonuçların Devletimize, milletimize ve gönül coğrafyamıza güzellikler getirmesi temenni ediyorum” dedi.



OSMAN ZOLAN OYUNU KULLANDI

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Gerzele Mahallesi’ndeki Servergazi Anadolu İmam Hatip Lisesi 2071 numaralı sandıkta kullandı. Oyunu kullanmaya eşi Berrin Zolan ile birlikte gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Türkiye için önemli bir gün olduğunu belirterek, “Bugün millet iradesinin sandığa yansıyacağı ve ülkemiz açsından daha güzele, daha iyiye gitmenin başlangıcı olacak bir gün” dedi. TBMM’nin anayasa değişikliğini kabul edip Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayladığı günden beri mahalle mahalle değişikliğin ne tür güzellikler getireceğini anlattıklarını ifade eden Başkan Zolan, “Bu meselenin şahsi olmadığını, millet meselesi olduğunu anlattık. Bugün de vatandaşlık görevimizi yaptık. Ülkemiz açısından, şehrimiz açısından çok önemli. İnşallah buradan çıkacak anayasa değişikliği sonucu ülkemizi yeni bir başlangıca götürecektir. Her şey yarın için daha güzel olsun.” Dedi. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin oyunu, Hürriyet Ortaokulunda kullandı. Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu’da oyunu Gerzele Mahallesindeki Servergazi İ.M.K.B. Kız Teknik ve Meslek Lisesindeki 2078 numaralı sandıkta kullandı.



KAZIM ARSLAN OYUNU KULLANDI

Yaşar Saniye Gemici Anadolu Lisesi’nde oyunu veren CHP Milletvekili Kazım Arslan, “İştiraki iyi görüyorum. Halkın referanduma katılım sağlaması, sandığa gelip oylarını vermesi çok çok iyi bir göstergedir. Vatandaşların gözlerindeki parıltıdan hayır verdiklerini görüyorum. İnşallah Denizli’de hayırlı bir sonuç çıkacağımızı düşünüyorum. Çıkan sonucu hem Denizlimiz, ülkemiz, milletimiz, vatanımız, demokrasimiz, Cumhuriyetimiz için çok hayırlı bir sonuç olacağını düşünüyorum. Netice itibari ile aylardır bunun için uğraşıyoruz” dedi.



MELİKE BASMACI OYUNU KULLANDI

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Pamukkale Üniversitesi Denizli Teknik Bilimler Pamukkale Meslek Yüksekokulu’nda oyunu kullandı. Basmacı, “Referandum sürecinin başladığı tarihten bu yana olduğu gibi bu gün de sabah 06.30’dan bu yana yollardayız. Bu gün 8 okul ziyaret ettim. Akşama kadar da dolaşmaya devam edeceğiz. Ülkem 17 Nisan’da demokratik, laik hayırlı bir Türkiye’ye uyanacak. Bugün hepimiz için hayırlara vesile olacak bir gün olacak. Sandıklar açılınca da bunu göreceğiz. Hepimiz birlikteyiz. Oy oranlarına fazla takılmamak lazım. Kimin kimi ne kadar geçtiği önemli değil. Futbol maçı gibi skor vermenin bir anlamı yok. Bu günü bir milli takım gibi düşünmek lazım. Hepimiz bu takımın oyuncusuyuz. Birlik beraberlik ve Türkiye’m kazanacak” dedi.

 

SANDIK BAŞINDA KALP KRİZİ

GEÇİRDİ, HASTANEDE ÖLDÜ

Sarayköy İlçesi'nde oy kullanmak için gittiği okulda 85 yaşındaki Nadire Şahin kalbine yenik düştü. Oy kullanmak için gittiği okulda fenalaşarak kalp krizi geçiren Şahin'e yakınları ve çevredekiler müdahale etti. Olay yerine çağrılan sağlık ekipleri yaşlı kadını ambulansla Sarayköy Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşlı kadın kurtarılamadığı öğrenildi

 

SEDYEYLE SANDIK BAŞINA GELDİ

Merkezefendi İlçesine bağlı Muratdede Mahallesi’ndeki Hacı Leman Oto İlkokuluna sedyeyle getirilen 87 yaşındaki Zeynep Çöllü’de görevlilerin ve sağlık çalışanlarının yardımıyla 1025 nolu sandıkta oyunu kullandı. Çöllü oy vermeye geldiği ambulansla tedavi gördüğü Denizli Devlet Hastanesi’ne geri götürüldü. Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından engelli vatandaşlar Engelsiz Ulaşım Aracıyla oy kullanacakları yerlere ulaştırıldı. Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, İl Sağlık Müdürlüğü ve 112 ekipleri tarafından engelli, yatalak hasta ve bakıma muhtaç vatandaşlar oy kullanacakları sandıklara götürüldü. Ekiplerin hizmetlerinden gün boyu yaklaşık 700 vatandaş yararlandı. 

 

KALPAKLA OY KULLANDI

Merkezefendi İlçesine bağlı Alparslan Mahallesi’ndeki Ahmet Sami Uslu İlkokulunda 2037 nolu sandıkta oy kullanmaya gelen marketçi Gökmen Bayındır, oy kullanırken Abdülhamit Han’ın kalpağının benzerini giyerek oyunu kullandı. Selam Olsun Sultan Abdülhamit Han’a diye sosyal medya sitesinden paylaşım yaptı.

 

SANDIK BAŞINDA KAVGA ÇIKTI

Gültepe Mahallesi Reşat Vural İlkokulunda, 2087 nolu sandıkta oy kullanan seçmen, cep telefonuyla oy pusulasının fotoğrafını çekmek istedi. Sandık başkanı tarafından fark edilen seçmen uyarılınca tartışma çıktı. Tartışmaya müdehale eden sivil polisin yumruk darbesiyle kaşı açılınca gözaltılar başladı. Ekipler tarafından iki kişi gözaltına alınarak karakola götürüldü. Oy verme işlemine devam edildi

 

2 BİN POLİS GÖREV YAPTI

Denizli Emniyet Müdürlüğü tarafından sandık güvenliğiyle ilgili üst seviyede etkin bir görev planlaması yapıldı. Halk oylaması sırasında Denizli kent merkezi ve ilçelerde 2 bin polis görev yaptı. Denizli Emniyet Müdürlüğü vatandaşın huzur ve güven içinde sandık alanlarına gidebilmesi ve hür iradesini sandığa yansıtabilmesi, yaşanılabilecek her türlü olumsuzluğun önüne geçilebilmesi amacıyla, ilgili kurumlarla koordine kurmak suretiyle Denizli il genelinde 2 bin polis görevlendirildi. Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada. “oy verme işlemleri ve sonrasında en üst seviyede etkin bir görev planlaması yapılmış olup, bu süre zarfında oluşabilecek her türlü olumsuzluğa karşı önlemler alınmış, vatandaşlarımızdan gelecek istek ve şikayetler anında değerlendirilmiştir" denildi.