DENİZLİ'NİN BU LEZZETLERİ İŞTAH KABARTACAK!

Denizli birbirinden farklı damak lezzetlerin yer aldığı yöresel tatları bizlere sunuyor. Peki, Denizli'ye özgü yemekler neler? Detaylar haberimizde…


Denizli; sağlık, turizm, tekstil alanlarında oldukça gelişmiş bir şehir. Aynı zamanda Denizli’de de birbirinden lezzetli yemekler ile geniş bir mutfak sunuyor. Özellikle yemekler sebze temelli diyebiliriz. Peki, Denizli yöresinde hangi lezzetler var?

İŞTE O LEZZETLERİN LİSTESİ:

-TARHANA ÇORBASI 

Yaz sonuna doğru birbirinden farklı lezzetlerin kurutulmasının ardından un haline getirilen Tarhana, tam bir şifa kaynağı. Özellikle kış aylarında tercih edilen tarhananın iyileştirici olduğu düşünülüyor. Birçok yörede yapılsa da, yapımı yine her yöreye göre değişiklik gösteriyor.



-ARABAŞI ÇORBASI 

Hem Antalya hem de Denizli mutfağıyla özdeşleşen arabaşı çorbası, tavuk göğsü ve hamur bazlı bir çorbadır. Kışın bağışıklığı güçlendirmek amacıyla tüketilir. Bu özelliğiyle yine şifa deposu demek mümkün.



-KEŞKEK

Keşkek; buğdayın ve tercih edilen etin uzun bir süre pişirilmesiyle oluşan bir Anadolu lezzetidir. Az malzeme ile bolca doyum alabileceğiniz keşkek, Türkiye'nin hemen hemen pek çok yöresinde tüketilmektedir. Tavuk ya da dana etiyle keşkek lezzetlenir. Denizli’nin Babadağ ilçesi ile de özdeşleşmiştir.

-PİLAVLI PATLICAN KAPAMA 

İç harcı pilav ile doldurulan patlıcan kapama, üzerine et sote eklenerek sunulur. Daha önce söylediğimiz gibi, Denizli'de patlıcan tüketimi oldukça fazladır.


-ÇİĞ DOLMA

‘Çiğ dolma da ne’ dediğinizi duyar gibiyiz. Çiğ dolma; bulgurlu harç ile doldurulur. Klasik dolmalardan en önemli farkı ise, kızartma usulüyle pişirilmesidir.



-ÇAPUT AŞI

Kuzu eti ve koruk suyu ile hazırlanan çaput aşı, pilav ile birlikte sunulur. Yemeğin içerisine asma yaprağı ve et suyu ilave edilir.
 

denizli denizli haber denizli haberleri denizli yemekleri denizli yöresel yemekler denizli yöresi denizli yemek tarifi