Denizli'nin 10 yılını planladı

Denizli'nin büyümeye paralel olarak kalkınmayı başaramadığını öne süren Memleket Partisi Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Çağlayan, 'Denizli, 10 yıllık plan dahilinde sağlam bir kent haline gelebilir' dedi.

Memleket Partisi Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Çağlayan’ın açıkladığı projeler, kamuoyunda geniş ses getirdi. Ortaya konan projelerin hayal ürünü olmadığını ve uzun bir çalışmanın ardından kamuoyu ile paylaşıldığını söyleyen Çağlayan, “Adaylık öncesi Denizli üzerinde çok çalıştıklarını söyledi. 10 yıllık bir plan yaptıklarını açıklayan Çağlayan, zaman içinde Denizli halkının gelişmeleri yakından göreceklerini açıkladı. 

BİZ HAYAL SATMIYORUZ


“Yapabileceklerimizin sözünü veriyoruz” diyen Çağlayan şu ifadeleri kullandı: Çok çalıştık ve bütün Denizli’yi etüt ettik. Bunun sonunda da yapabileceklerimizi ortaya koyduk. Yaptığımız plan 10 yıllık bir plandır. Ortaya koyduğumuz projeleri ben ilk 5 yıl içinde yaparım diyen yalan söyler. Öncelikle eldeki potansiyelden en verimli şekilde yaralanmak lazım. Denizlili hemşehrilerimiz bizlere kızabilir. Ama bir kaç yıl sonra gelişmeleri gördükten sonra bizi daha anlayacaklar. Hepimiz bu milletin evladıyız. Denizli’de doğmanın bir avantaj olmadığını düşünüyorum” dedi. 

10 YILLIK PLAN HAZIR


Türkiye’de 75 ili gezdim, inceleme yaptım. Denizli’ye ilk geldiğiniz zaman büyükşehir havası alıyorsun. Bir şeyler yapılmaya çalışılmış. Ancak Denizli büyükşehir olamamış. Toplumun belli kesimi rant sağlamış, o rantla bir miktar büyüme sağlanmış. Ancak buna karşın kalkınamamış. Asıl olan büyüme değil, kalkınmadır. Kalkınma temelden başlar. Durumu iyi olanlar yeni yapılaşan yerlere taşınmıyorlar. Eski evlerde duranlar durumu iyi olmayan insanlar. Burada bir şey olursa kim hesabını verecek. Denizli’nin derhal dönüşmesi lazım. Bunun için bütçe müsait. Yatırımlar yapılarak ilave gelirler elde edilebilir. 10 yıllık plan içinde Denizli dönüşür, sağlam bir kent haline gelebilir.