DENİZLİ KADIN PLATFORMU DEPREMZEDE KADINLARLA BULUŞTU

Denizli Kadın Platformu öncülüğünde Merkezefendi Belediyesi ev sahipliğinde, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla depremzede kadınlarla buluşma düzenlendi. 


Denizli Kadın Platformu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla anlamlı bir etkinlik düzenledi. Merkezefendi Belediyesi ev sahipliğinde Merkezefendi Kültür Merkezi’nde afet bölgesinden Denizli’ye gelen depremzede kadınlar ve çocuklarıyla buluşma düzenlendi. 

Düzenlenen etkinlikte açılan stantlarda depremzede kadınlara çeşitli hediyeler verilirken, çocuklar ise palyaço, yüz boyama etkinlikleri ve pamuk şeker ikramıyla eğlendi. Etkinlikte depremzede çocuklara ayrıca kitap, oyuncak gibi çeşitli hediyeler de verildi. 

“Depremin acısını bir an olsun unutsunlar istedik”

Denizli Kadın Platformu Sözcüsü Ayşegül Odabaşıoğlu düzenledikleri etkinlik ile ilgili konuştu. Odabaşıoğlu; “Ülkemiz büyük bir deprem yaşadı. Hepimiz çok üzgünüz. Bugün 8 Mart Kadınlar Günü. Biz de bugün kapsamında depremzede kadınlarımızla ve çocuklarıyla bir araya gelmek istedik. Bir gün dahi olsa yaşadıkları depremi unutup biraz keyifli vakit geçirmelerini istedik. Bugün bizim günümüz. Kadınların günü. Kadınlar olarak haklarımızı mutlaka bilelim. Haklarımızı almak için direnelim. Hiçbir kadın şiddet görmesin, öldürülmesin! Ekonomik sömürüye uğramasın! ‘Kadınlar baş tacımız’ diyenler bizlere eşit haklar vermeli. Hayatın her alanında kadınlar eşit olmalı” diye konuştu. 

Başkan Doğan’dan birlik mesajı 

Etkinlikte kadınlarla bir araya gelen Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, etkinlikte emeği geçenlere teşekkür etti. Birlik ve beraberlik mesajı veren Başkan Doğan, depremzede vatandaşların her zaman yanlarında olduklarını dile getirdi.