Denizli hedef büyüttü

5 Haziran çevre günü açılışında konuşan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, çevre konusunda "Hedefimiz dünyada bir numara haline getirmiştir" dedi.

5 Haziran çevre günü nedeniyle Çatalçeşme Oda Tiyatrosunda etkinlik yapıldı. Denizli Vali Vekili Kemal İnan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın da katıldığı etkinlikte konuşan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Büyüksoy, "Biz hergünü çevre günü olarak kutluyoruz. 2012'den sonraki kararname ile çevre ve şehir bir bütün olarak değerlendirildi. Çevre konusunda eğitim amaçlı olarak çevre eğitim merkezi açıldı. 5 ile 8 yaş arasındaki çocuklara seminerler veriliyor. Gelecek için yatırım yapıldı. 15-20 yıl sonra duyarlı bir nesil yetiştirilecek" dedi. 

 



"DENİZLİ ÖRNEK İL OLDU"

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan konuşmasında, "Çevrenin önemin anlaşılması adına önemli bir günü yaşıyoruz. Denizli standartların üzerinde Türkiye'nin en temiz İli ödülünü almış,  Avrupa standardını aşmış bir İl oldu. Atık sularını ayrıştıran bir İl. Denizli gerçekten bir çok şeyi başardı. Emek veren her kuruma teşekkür ediyorum. Çöpten sonra atık sudan da elektrik şükretmeye başladık. Sanayicilerimiz de çevre konusunda hassas. Kirlilik sınırlamamıştır. Türkiye ve Denizli'nin bu işe duyarlı bakması tek başına yeterli değil. Ülkelerin de çevre kriterlerine ulaşması bekleniyor. Evin önünden başlayarak ülkemizi tertemiz yapmanın mutluluğunu yaşayacağız. 

 



HEDEF DÜNYA DA 

1 NUMARA OLMAK


Geçmiş yıllarda nefes alınmayan Denizli artık doğalgaz ile birlikte nefes alınır hale geldi. Denizlimiz çevre duyarlılığı ve insana saygıda ön plandadır. Sanayi ve özel kuruluşlarla el ele verdik beraber başardık. Hedef dünyada bir numara haline getirmiştir. Program, çeşitli okulların etkinlikleri ile devam etti.

osman zolan çevre günü denizli 5 haziran hedef dünya birinciliği