Denizli'den Kılıçdaroğlu'na meydan okudu

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Denizli İl Binasının açılışını gerçekleştirmek üzere Denizli'ye geldi. Denizli'den Kılıçdaroğlu'na meydan okuyan İnce, 'Yıllardır, Kılıçdaroğlu çok haklı olarak Erdoğan'ı televizyona davet etti. 'Çık karşıma' dedi. O da çıkmadı. Sayın Kılıçdaroğlu, eski Genel Başkanım, haklısınız onu davet etmekle. Şimdi ben size bir teklifte bulunayım. Beraber televizyona çıkalım. Neden partiden ayrıldığımı ekranlardan sen anlat, bir millet dinlesin bakalım. O çıkmıyorsa sen çık' dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nden ayrılan ve kısa süre önce Memleket Partisi’ni kuran Genel Başkan Muharrem İnce, şehirleri gezerek il binalarının açılışını gerçekleştiriyor. İnce’nin bugünkü noktası ise Denizli oldu. Önce ilçelerde vatandaş ve esnaflarla bir araya gelen İnce, daha sonra il binasının açılışı için Denizli’ye geldi.

DENİZLİ’DEN MEYDAN OKUYARAK EKRANLARA DAVET ETTİ

Açılış öncesi halka hitap eden Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce,  “Eski Türkiye’de televizyon kanalları parti başkanlarını televizyona çıkarırdı, yuvarlak masanın etrafına oturturdu, tartışılırdı. Denizli’den sesleniyorum. İster parti genel başkanı olsun, ister Cumhurbaşkanı adayı olsun. Televizyonda Türkiye’nin ekonomisini, sağlığını F 400’ünü, F 35’ini, Mavi Vatan’ını, tarımını, eğitimini, sanayisi, vergi oranlarını, dış politikasını tartışacak karşımda yarışmacı arıyorum. Öyle iki süslü kelime edip kenara çekilmek yok. “Sizi seviyorum” demekle olmaz. Türkiye’nin sorunları devasa. Yıllardır, Kılıçdaroğlu çok haklı olarak Erdoğan’ı televizyona davet etti, “Çık karşıma” dedi. O da çıkmadı. Sayın Kılıçdaroğlu, eski Genel Başkanım, haklısınız onu davet etmekle. Şimdi ben size bir teklifte bulunayım. Beraber televizyona çıkalım. Neden partiden ayrıldığımı ekranlardan sen anlat, bir millet dinlesin bakalım. O çıkmıyorsa sen çık” diyerek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Denizli’den meydan okudu.

Genel Başkan İnce, açıklamalarına şu şekilde devam etti:

“TULUMBADA SU BİTTİ”

“Dün Cumhurbaşkanı, bir tasavvuf genelgesi yayınladı. Dedi ki, “bina alımlarınıza, araç kiralamalarınıza, harcamalarınıza dikkat edin”. Bunu niye dedi, çünkü tulumbada su bitti. Yalnız parantez içinde bir şey var; herkes tasarruf edecek ama iki kurum hariç. Biri Cumhurbaşkanlığı ikincisi Büyük Millet Meclisi. Yani Cumhurbaşkanına tasarruf yok, milletvekillerin tasarruf yok. Tasarruf kime, sana bana… Yani bize şunu diyor, “Siz tasarruf edin, ben harcayayım”. Ayrıca oğlunun, damadının, gelinin vakıflarını vergi dışı bırakıyor.  

“TÜRKİYE’NİN ‘4 Y’ SORUNU VAR”

Bunlar iktidar olmadan önce Türkiye’nin ‘3 y’ sorunu vardı. Yolsuzluk, yoksulluk, yasaklar sorunu vardı. Şimdi Türkiye’nin ‘4 y’ sorunu var. Bu 3 y duruyor, bir de yüzsüzlük sorunu var. “Eski Türkiye, eski Türkiye” deyip duruyor. Tulumbada su bitince bir Varlık Fonu kurdu. Varlık Fonu’nun içine PTT dahil eski Türkiye’nin kurduğu, fakir milletin alnının teriyle kurduğu hizmetleri dahil etti. Varlık Fonu’nun içinde bir tane bunların kurduğu şirket yok. Hepsi eski Türkiye’nin şirketleri.  Bizim toplumumuzda Türk, Kürt, Çerkez, Alevi, Sünni,  kadın, erkek 85 milyon insan çay içeri. Siz 85 milyonun çay içtiği Türkiye’de Çaykur’u nasıl zarar ettirdiniz? Bu sözümü unutmayın; Çaykur’u yönetemeyen Türkiye’yi yönetemez”.