Denizli'de sektörler Erdoğan'dan vazgeçmedi

Yaklaşık 20 bin üyesi bulunan Denizli Ticaret Odası meslek komitesi ve meclis üyesi seçimini gerçekleştirildi. Mevcut Başkan Uğur Erdoğan'ın tek aday olarak girdiği seçimlerde seçilen meclis üyeleri yönetim kurulu ve meclis başkanını ilerleyen günlerde belirleyecek. Yoğun katılımla gerçekleştirilen seçimde konuşan Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli'nin tüm sektörlerini yakından ilgilendiren müjdelerini sıraladı.


Denizli Ticaret Odası (DTO) meslek komitesi ve meclis üyesi seçimini gerçekleştirildi. Tek aday olarak seçime giren Erdoğan, yeniden güven tazeledi. Seçim sonrası açıklamalarda bulunan Başkan Erdoğan, “Son yıllarda yapılan en güçlü katılımlı bir seçimi hep birlikte gerçekleştirdik. Biz göreve geldiğimiz günden itibaren dedik ki, “Biz ekibimizle beraber bu şehirde önünde Denizli olan her ne varsa gece gündüz demeden tüm sektörlerimizin konusunu ve problemini gündeme taşıyarak çözüm odaklı işler yapmanın gayreti ve çabası içerisindeyiz”. İnşallah bugün 30 meslek komitemizin 372 kişilik bir ekiple Denizli’ye yarın daha güçlü hizmetler getirmek için sizlerle gece gündüz demeden çalışacağız. Onun içindir ki burada özellikle bu dönemde komitelerimizi hem gençleştirdik hem güçlendirdik. Denizli’nin tüm arzu istek sektörlerimizin gündeme getirerek yolumuzu güçlendireceğiz. Biz ekip olarak seçimden seçime alanda olan bir ekip değiliz. Biz aldığımız görevi namusumuz kabul eder, namusa olan sadakat neyse bu göreve de bu sadakati yerine getirmek için koşturacağız. Aynı tempoda hep birlikte devam edeceğiz” dedi.

Başkan Erdoğan, açıklamalarına şu şekilde devam etti:

“Pandemi sürecinde 169 tane üyelerimizden gelen konuyu TOBB, tüm bakanlıklara ve cumhurbaşkanımıza taşıdık. Pandemi dönemini birçok sektörde işlerimizi arttırarak devam ettirdik. Onun için hedeflerimiz büyük. Bugün 7:30’dan beri üyelerimiz buraya geldi, bizlere destek verdi. Şunun altını çizmemde yarar vardır: hiç kimsenin hiçbir görüşüne bakmaksızın çalışanın, üretenin, koşturanın, dokunanın, düğünde olanın, cenazede olanın, hastanede olanın üye ziyareti yapanın ve alanda olanın her kim olursa olsun yanındayız dedik. İfade etmemde yarar var: biz birlik, beraberlik, kardeşlik vurgusunu her gün yapıyoruz. Şunun farkındayız: bir olursak, birlikte olursak, beraber olursak hem sektörlerimizi güçlendiririz hem Denizli’mizi büyütürüz hem de ülkemize katkı sağlarız. Göreve geldiğimizde özellikle iki konunun altını çizmemizde yarar var. Denizli ticaretini arttırmanın yol haritasını çizdik. Dedik ki, “Biz ticarete, ihracata, üretime katkı verebilmemiz için yoğun, dünyanın dört bir tarafına giderek fuar organizasyonlarını ve iş görüşmelerini ortaya koymamız lazım”. Bugün bakıldığında Türkiye’de devlet destekli, KOSGEB destekli, dünyanın dört bir yanına yoğun katılan odalardan biriyiz. Yarından sonra tüm sektörlerle daha güçlü olmakla beraber dünyanın dört bir tarafına tüm sektörler bazlı fuarlarımıza, iş görüşmelerimize yoğun bir şekilde katılacağız. Daha güçlü bir Denizli, daha güçlü sektörler oluşturacağız.

“DENİZLİ KATMA DEĞERİ YÜKSEK TEKNOLOJİ VE ÜRÜNLERLE TANIŞACAK”

Göreve geldiğimizde dedik ki, “ Denizli’de artık yüksek teknolojili ve katma değeri yüksek ürünlere geçişin girişimini yapmamız lazım”. Üç yıldan beri ekibimizle beraber gece gündüz demeden yüzde 100 Avrupa Birliği projesi destekli yüksek teknoloji merkezimizin kuruluşunu gerçekleştirdik. Açılışını önümüzdeki ay yaptıktan sonra artık Denizli’yi katma değeri yüksek ürünlerle artı teknolojisi yüksek ürünlerle tanıştıracağız.

“BİRDEN ÇOK ORGANİZE SANAYİ SİTELERİ KURMAK İÇİN GÖRÜŞÜYORUZ”

Yine bugüne kadar yapmadığımız projemiz olan bu ekibimize yakışan güçlü ekibimize yakışan birden çok organize sanayi siteleri kurmak için sayın vekilimizle de sürekli görüşüyoruz. İnşallah organize sanayi sitelerinin kurumunu buradan açıklamış olayım. Denizli’mize hayırlı ve uğurlu olsun".