Denizli'de "HAYIR" çıkınca gözler Erdoğan' a çevrildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Denizli mitinginde özellikle üstüne basa basa vurguladığı "Gözlerim referandum sonucunda Denizli'den çıkacak oylarda" ifadesinin ardından Denizli'nin gözü de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çevrildi.

Denizli'de hayata geçen projelerin toplu açılış töreni için geldiği Denizli'de 15 Temmuz Delikliçınar Şehirler Meydanı’nda yaptığı konuşmada önemli mesajlar veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasının bir bölümünde Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci' yi Denizli'ye, Denizli'yi de Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'ye emanet etmişti. Sandıktan “hayır” oyunun çıkması üzerine Denizli’de en çok merak edilen konulardan biri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu sonuca vereceği refleks oldu.

 

İLK "HAYIR" 2010'DA GELDİ

12 Eylül 2010'da gerçekleşen referandumda Denizli “Hayır” demişti. Seçmen sayısının 665 bin 249 olduğu 2010 referandumunda Denizli’de sandığa giden kişi sayısı 564 bin 940 kişi olmuş seçmen katılım yüzdesi ise %86,80’de kalmıştı. Bu sonuçlara göre Denizli'den yüzde 53 hayır, yüzde 46 evet oyu çıkmıştı.

 

İKİNCİ KEZ KAYBETTİ

Cumhurbaşkanlığı seçiminde de Denizli'de tablo değişmedi. 2014 Cumhurbaşkanlığı seçiminde Denizli'de:

Ekmeleddin İhsanoğlu: % 49,63

Recep Tayyip Erdoğan: % 47,09

Selahattin Demirtaş: % 3,28 oy almış, Denizli yine kaybeden iller arasında yer almıştı.



YİNE HAYIR ÇIKTI

Son yapılan referandumda tablo değişmedi. Yüzde 55.4 hayır oyu çıkarken yüzde 44.6 da evet oyu çıktı. Ankara'nın Denizli ile ilgili bu süreçten sonraki tutumu merak konusu olurken, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin referandum sürecindeki çalışmaları öven konuşmasından "Denizli'yi yine ikna edemedik. Gerekli dersleri çıkarıp yolumuza devam edeceğiz" ifadeleri hafızalarda kaldı.