Denizli'de hangi mahalleler yerleşime uygun?

Denizli Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı talimatıyla hazırlanan İl Afet Risk Azaltma Planında il merkezinde yerleşime uygun alanlar ve yerleşime uygun olmayan alanlar belirlendi. Bu rapora göre ise Denizli'nin iki mahallesi yerleşime uygun olmayan yer olarak belirtildi.

Denizli birinci derece deprem bölgesi içerisinde yer alıyor. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı talimatıyla hazırlanan İl Afet Riski Azaltma Planı’na göre; Denizli’de yerleşime uygun olan ve uygun olmayan yerler belirlendi.

İKİ MAHALLE UYGUN DEĞİL!

Bu rapora göre; Denizli’de nüfus bakımından kalabalık olan Pamukkale ilçesine bağlı Hacıkaplanlar ve Pelitlibağ mahalleleri yerleşime uygun olmayan mahalleler olarak belirlendi.

19 MAHALLE YERLEŞİM İÇİN UYGUN!

Yine bu rapora göre; Sevindik, Karşıyaka, Aktepe ve Deliktaş mahallelerinin bir kısmı, güney kesimde Cumhuriyet, Çamlık, Mehmetçik, Kuşpınar mahallelerinin bazı bölümleri, batı kesimde Kiremitçi, Karaman, Akkonak, Günbattı, Merkezefendi, Şirinköy, Yenişehir, Atakent, Mehmet Akif Ersoy, Barbaros, Bahçelievler mahallelerinin büyük bir kesimi yerleşime uygun alanlar olarak belirtildi.