Denizli'de 3 firma teşvik almaya hak kazandı

Denizli'de 2 tekstil ve 1 enerji firması olmak üzere 3 firmaya yatırım teşvik belgesi düzenlendi.

Resmi Gazetede yayımlanan tebliğe göre Denizli'de 2 tekstil ve 1 enerji firması olmak üzere 3 firmaya yatırım teşvik belgesi düzenlendi. Yatırım teşvik belgesi alan firmalar 2 yıl ile 4 yıl arasında teşvikten yararlanabilecek. Bu kapsamda firmalara sigorta primi işveren desteği, faiz indirimi, gelir vergisi indirimi gibi avantajlar sağlanıyor. Denizli'de teşvike hak kazanan 3 firma ise şunlar;

 

DENAR ENERJİ AŞ - GENEL (Türkiye geneli)

NAYKA TEKSTİL SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ - GENEL (Türkiye geneli)

YAĞCI TEKSTİL SAN.VE TİC. LTD. ŞTİ - BÖLGESEL (Ege bölgesi)

 

YATIRIM TEŞVİK BELGESİ NEDİR?

Yatırım Teşvik Belgesi, en genel ifadesiyle; yatırımın karakteristik değerlerini ihtiva eden, yatırımın bu değerler ve tespit edilen şartlara uygun olarak gerçekleştirilmesi halinde üzerinde kayıtlı destek unsurlarından istifade imkanı sağlayan bir belgedir. Yatırımlarda devlet yardımlarına ilişkin kararların alınması adına bilgi vermesi açısından büyük önem taşır.

İÇERİĞİNDE NELER VARDIR?

-Alınacak makine ve ekipmana KDV İstisnası Belgeye bağlanan her yatırıma sağlanır.

İthal edilecek makine ve ekipmana Gümrük Vergisi Muafiyeti belgeye bağlanan her yatırıma sağlanır.

-Vadeli ithalatla temin edilecek makine ve ekipmana KKDF (vadeli ithalatlarla uygunlanan %6’lık bedel) istisnası

Belgeye bağlanan her yatırıma sağlanır.

-Vergi İndirimi: Yatırımcı teşvik belgesi kapsamında yapılan yatırım tutarının %10- 60’lık kısmı kadar vergi indirimi elde eder. İller itibarıyla belirlenen sektörlerdeki yatırımlara sağlanır ve yatırımın yapıldığı ile göre destek oranı değişir.

-Sigorta Primi İşveren Hissesi Desteği: Teşvik belgesi kapsamında gerçekleşen yatırımla sağlanan, istihdam için ödenmesi gereken sigorta primi işveren hissesinin asgari ücrete tekabül eden kısmı 2 -10 yıl arasında devlet tarafından karşılanır. İller itibarıyla belirlenen sektörlerdeki yatırımlara sağlanır ve yatırımın yapıldığı ile göre destek oranı değişir.

-Faiz Desteği: Kullanılan yatırım kredisinin faiz veya kar payının 1- 10 puanlık kısmı devlet tarafından karşılanır. İller itibarıyla belirlenen sektörlerdeki yatırımlara sağlanır ve yatırımın yapıldığı ile göre destek oranı değişir.

-Yatırım Yeri Tahsisi: İller itibarıyla belirlenen sektörlerdeki yatırımlara sağlanır ve yatırımın yapıldığı ile göre destek oranı değişir.

-Gelir Vergisi Stopajı Desteği: Teşvik belgesi kapsamında gerçekleşen yatırımla sağlanan istihdam için, işçilerin ücretlerinin asgari ücrete tekabül eden kısmı üzerinden hesaplanan gelir vergisi, 10 yıl süreyle devlet tarafından karşılanır. Öncelikli bölgelerde yapılan yatırımlara sağlanır.

-Sigorta Primi Desteği: Teşvik belgesi kapsamında gerçekleşen yatırımla sağlanan, istihdam için sigorta primi işçi hissesinin asgari ücrete tekabül eden kısmı, 10 yıl süreyle devlet tarafından karşılanır. Öncelikli bölgelerde yapılan yatırımlara sağlanır.

SAĞLADIĞI EK AVANTAJLAR

-Yatırım teşvik belgesi kapsamında inşa edilen binaların 5 yıl süreyle emlak vergisinden muaf olması

-Yatırımlar için tahsis edilen arazilerin yatırım teşvik belgesi süresince emlak vergisinden muaf tutulması

-Yatırım teşvik belgesi kapsamında inşa edilen binalardan bina inşaat harcı alınmaması

Yatırım teşvik belgesi kapsamında inşa edilen yapı ve tesislerden belediyelerce alınması gereken harçların alınmaması

-Yatırım teşvik kapsamındaki yatırım için düzenlenen kağıtlara damga vergisi ve harç istisnası sağlanmaktadır.

denizlide 3 firma teşvik almaya hak kazandı denar enerjİ aŞ nayka tekstİl san. ve tİc. ltd. Ştİ yaĞci tekstİl san.ve tİc. ltd. Ştİ