Denizli bu işbirliğini konuşacak

Denizli merkez nüfusunun yaklaşık yüzde 20'sini oluşturan Afyonlular ve Burdurlular ortak hareket etme kararı aldı. Bunun ilk adımı olan işbirliği protokolü iki başkanca imzalandı.

Denizli Gazeteciler Cemiyeti İlyas Haytan Toplantı Salonu’nda Denizli’de dışarıdan gelen il nüfusu anlamında Afyonkarahisarlı hemşerilerimiz birinci sırada yer almaktadır. Bu nüfusta yaklaşık 80 bin civarındadır. Yine kardeş ilimiz olan Burdurlular ikinci sırada yer almaktadır. Onlarda 40 bin civarındadır. Burdur ve Afyonlular bir güç birliği oluşturmuştur Denizli’de. Bu nüfusumuz, Denizli’nin merkez nüfusunu dikkate aldığımızda yüzde 20’ye tekabül etmektedir. Önemli bir nüfustur. Denizli’de Afyonlular ve Burdurlular, şehrin ekonomik kalkınmasında ve Denizli’mizin siyasetinde, politikasında ve bürokrasisinde çok önemli bir yer tutmaktadır. Bu güç birliklerini biz önemsiyoruz. O yüzden de Burdurlularla böyle bir güç birlikteliği yaptık. Bu şehirde ticaret yapan, bu şehrin ekonomisine katkıda bulunan bu önemli nüfusun dikkate alınması ve bu konuda çalışmalar yapılması konusunda önemli buluyoruz bu birlikteliği.

“HER TÜRLÜ İHTİYACINDA YANINDADIR”

 Denizli Afyonlular Derneği Başkanı Raşit Özdemir, Afyonlular Derneği’nin uzun zamandır, hemşerilerin birlik beraberliği ve onların her türlü ihtiyacında yanlarında olduğunun altını çizerek konuşmasının devamında şunları söyledi: “Burdurlular Derneği ile hep beraber bu birlikteliği güçlendirerek yolumuza  devam edeceğiz.  Şehrimizin her türlü alanlarında  hissedilir bir şekilde bundan sonra güç birlikteliğimizi  arttırarak devam edeceğiz.  Yapacak olduğumuz organizasyonlarımızı bundan sonra Burdurlular Derneği ile birlikte yapmayı düşünüyoruz.”