Demir fiyatlarında artış olacak mı?

MK Yapım Youtube kanalına konuşan Demirciler Odası Başkanı Halit Tavşan, İskenderun Demir ve Çelik fabrikasının depremde hasar görmesi nedeniyle demir fiyatlarında belirsizlik olabileceğini söyledi. Tavşan, ayrıca Ahi Baba Toplu Sanayi Sitesi ile ilgili de açıklamalar yaptı.

Denizli Madeni İşler ve Demirciler Odası Başkanı Halit Tavşan, MK Yapım Youtube kanalında katıldığı “STK’larda Bugün” programında derneğin faaliyetlerinden bahsetti. Gazeteci Mustafa Karapınar’ın sorularını yanıtlayan Başkan Halit Tavşan, “Deprem sürecinde Demirciler Odası olarak elimizden gelen gayreti gösterdik. Birçok üyemiz ateş yakmak için kullanılan bidonlardan üreterek 2 gün içinde deprem bölgesine göndermemizde bize yardımcı oldular. Topladığımız eşya ve kolileri belediyelerimizin toplama alanlarına götürerek de ekstra desteğimizi sağladık.” dedi.

DEMİR FİYATLARINDA ARTIŞ BEKLENEBİLİR Mİ?
Tavşan, bir süredir sabit düzeyde devam eden demir fiyatlarının yaşanan yangın ve selin ardından değişiklik olabileceğini bildirdi. Tavşan konuşmasında,  “Türkiye’nin demir yükünün büyük bir kısmını karşılayan İskenderun Demir ve Çelik fabrikasında yaşanan hasar nedeniyle üretimde sıkıntılar oluştu. Bu durum, önümüzdeki süreç için demir fiyatlarında belirsizlik oluşmasına neden oluyor” dedi.
 

denizli halit tavşan ahi baba toplu sanayi