Cumhurbaşkanı Erdoğan: "2,5 Milyon Sürücünün Ceza Puanı Silinecek"

Beştepe'de yapılan kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Yaklaşık 2,5 milyon sürücünün ceza puanı silinecek ve bu sebeple geri alınan 10 bine yakın ehliyetin iadesi sağlanacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de yapılan kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Açıklama ile birlikte ehliyetini kaptıran ya da aldığı ceza puanları nedeniyle sınırda dolaşan milyonlarca vatandaşın yüzünü güldürecek haber geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2.5 milyon ehliyete uygulanan ceza puanlarının silineceğini duyurdu. 

Yapılacak ehliyet affı uygulamasına alkol, uyuşturucu, ölümlü ve yaralamalı kaza, drift ve aday sürücülük halleri dahil edilmedi. Bu suç sebebi ile ehliyetine el koyulan ya da ceza puanı alan vatandaşlar yapılacak af düzenlemesinden yararlanamayacak. 

10 BİN KİŞİYE EHLİYETLERİ GERİ VERİLECEK!

Yaklaşık 2.5 milyon sürücünün ehliyet ceza puanlarının silineceğini duyuran Erdoğan, bu işlemin ardından 10 bin sürücüye ehliyetlerinin geri iade edileceğini açıkladı. Erdoğan, "“Karayollarında yaşanan hareketlilik nedeniyle sürücülerimizin kural ihlali sonucu verilen ceza puanlarını ‘alkol, uyuşturucu, dirift, ölümlü kaza’ hariç siliyor ve ehliyetlerini iade ediyoruz” dedi. 

2 BİN LİRA’DAN AZ TÜM BORÇLAR SİLİNDİ

Erdoğan, "Vergi dairelerine 31 Aralık 2022'den önce 2 bin lirayı aşmayan borcu olan vatandaşlarımızın cezalarının tahsilinden vazgeçiyoruz. Vatandaşlarımızın ve şirketlerimizin vergi ve prim yükümlülükleri başta olmak üzere borçlarının cezalarını kaldırıyoruz. Tüm bu borçlara belirli oranla güncelleme ve taksit imkanı getiriyoruz. Davalı vergi ve prim dosyaları da bu kapsamda olacak." açıklamasında bulundu. 
 

erdoğan erdoğan açıklama erdoğansürücü cezaaffı ehliyetaffı ehliyet