"Çocuk Hakları, İnsan Haklarıdır!"

Milliyetçi Hareket Partisi Kadın, Aile, Çocuk ve Engellilerden Sorumlu Denizli İl Başkan Yardımcısı Derya Eskici, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü vesilesi ile bir mesaj yayınladı.

Eskici mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Özellikle savaş ve yoksulluğun hüküm sürdüğü coğrafyalarda yaşam mücadelesi veren çocukları korumak ve koşullarını iyileştirmek için 20 Kasım 1989 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu "Çocuk Haklarına Dair Sözleşmeyi imzalamış ve o tarihten bugüne 20 Kasım "Dünya Çocuk Hakları Günü" olarak kutlanmaktadır.

Çocukların erişkinlerden farklı fiziksel, fizyolojik, davranış ve psikolojik özellikleri olduğu, sürekli büyüme ve gelişme gösterdiği bilincinin yerleşmesi, çocukların bakımının bir toplum sorunu olduğu ve bilimsel yaklaşımlarla herkesin bu sorumluluğu yüklenmesi gerekmektedir. Çocukların çocukluklarını yaşayabilmelerini sağlamak, onları her türlü fiziksel, duygusal, ekonomik ve cinsel istismardan korumak; anne, baba ve çocukların bakımıyla yükümlü olanların yanı sıra devlet ve toplumun ortak sorumluluğudur.
Eğitim ve yaşam hakkı başta olmak üzere, Birçok ülkede çocukların en temel haklarının tehdit altında olduğu gerçeği göz ardı edilmemelidir. Çocuk hakları, aynı zamanda insan haklarıdır.

Bizde Milliyetçi Hareket Partisi olarak çocukların, geleceğimizin olduğu bilinci ile her ilimizde KAÇEP (Kadın, Aile, Çocuk ve Engelli Politikaları)komisyonları oluşturulmuştur. İlmek ilmek işleyerek geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızın haklarını korumaya devam edeceğiz.

Tüm çocuklarımızın 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nü kutluyor, bütün çocuklarımızı sevgiyle kucaklıyor ve gözlerinden öpüyorum”.