Çivril'de bir ilk yaşanacak

Çivril'de Kızılay şubesi ile Çivril Belediyesinin ortak çalışmaları ile Ramazan ayı süresince iftar yemekleri kısa bir süre öncesinde yapımı tamamlanarak yeni açılan aş evinde verilecek

Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven, ramazan ayı başlangıcı nedeniyle yayımladığı mesajında bu yıl ilçede bir ilk yaşanacağını söyledi. Başkan Güven, "İslam aleminin heyecanla beklediği, bolluk, bereket, rahmet ve mağfiret ayı olarak bilinen 11  ayın Sultanı Ramazan ayına kavuştuk" dedi. Başkan Güven mesajının devamında, "Yardımlaşma ve paylaşmanın arttığı, içerisinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesini barındıran Ramazan ayı, mukaddes kitabımız Kur’an-ı Kerim’in ilk ve son ayetlerinin yeryüzüne indiği mucizelerle dolu bir aydır. Ramazan ayına girmemiz vesilesiyle rahmet kapılarının ardına kadar açıldığı bu ayda, başta Çivril’li hemşerilerim olmak üzere tüm İslam aleminin Ramazan-ı Şerifini en içten duygularımla kutluyor, bu mübarek ayın ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum" dedi. 



İFTAR YEMEKLERİ 

ALEVİNDE VERİLECEK


Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven,  “Bu yıl ilçe Kızılay şubemiz ile Belediyemizin ortak çalışmaları  ve kaymakamlığımızın izni, bilgisi dahilinde Ramazan ayı süresince iftar yemeğimizi yeni açtığımız aş evinde verilecektir. Bu aş evi ayrıca tüm yıl boyunca ihtiyaç sahipleri için düzenli yemek ikramında ve evlere yemek servisinde bulunacaktır. Bu hizmet ülkemizde ilk defa bir ilçede uygulanmaya başlanacaktır. Tüm Çivril’ halkına hayırlı olsun" dedi. 

BİNA KULLANIMA HAZIR

Aş evinin bina restorasyonunun bittiğini kaydeden Başkan Güven, "Kızılay'a ait binanın mutfaktaki sabit malzemelerini Büyük Şehir Belediyesi karşıladı, Çivril Belediyesi diğer malzemeleri, gereçleri, personel desteği ve araç tahsisinde bulundu. Kızılay yönetim kurul üyeleri de aş evinde gönüllü olarak çalışıyorlar" dedi.