Çırak öğrencileri Avrupa'da staj yapacaklar

Denizli Mesleki Eğitim Merkezi öğrencileri 'Uluslararasılaşmada İlk Adımı Atıyoruz, Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Alanımız Avrupa Stajında' isimli projeleriyle Avrupa'da staj yapacaklar.

Erasmus +  Mesleki Eğitim Kısa Süreli Öğrenici ve Personel Hareketliliği (KA122-VET)  projeleri kapsamında, Denizli Mesleki Eğitim Merkezi yiyecek içecek hizmetleri alanından 10 öğrenci Avusturya-Viyana’da, 10 öğrenci Çekya-Pragda Alakart mutfaktaki Et Yemekleri ve Tatlıların Hazırlanması üzerine 3 haftalık staj yapacaklar. Öğrencilere 4 öğretmen refakat edecek.

 Proje ile ilgili Denizli Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Atilla Karaayvaz açıklamalarda bulundu. Karaayvaz, “Dört yıllık geçmişi olan okulumuzun bir Avrupa projesi ile yurt dışında Denizli’mizi temsil etmesinden dolayı çok mutluyum. Projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Projeye katılacak olan aşçılık meslek dalı öğrencilerimiz mesleki bilgi, beceri ve yeteneklerini geliştirme imkânı bulacaklardır. Öğrencilerimiz ayrıca girişimcilik, kültürel hoşgörü, takım çalışması, iş disiplini gibi kişisel özellikler elde edeceklerdir. Ayrıca öğrencilerimiz alacakları sertifikalarla ve sağlayacakları dil gelişimleriyle yiyecek içecek hizmetleri sektöründe daha iyi şartlarda istihdam imkânı bulacaklardır. Projemiz mesleki eğitim kalitemizin artırılmasına, sınır ötesi işbirlikleri kurulmasına ve okulumuz ile özel sektör arasındaki işbirliklerinin kuvvetlendirilmesine de hizmet edecektir” dedi.

 Proje koordinatörü Mehmet Urhan staj faaliyetlerinin içeriği ile ilgili bilgi verdi. Urhan, “Öğrencilerimiz, 5 yıldızlı otellerde ve uluslararası mutfakların yemeklerinin yapıldığı lüks restoranlarda yapacakları uygulama çalışmalarında etleri parçalarına ayırmayı, etin kullanım amacına uygun terbiye yöntemlerini, et yemeklerinde kullanılan sosları hazırlamayı, hazırladıkları et yemeklerinin görünüm açısından dikkat çekici olmasını sağlayacak sunum tekniklerini uygulamayı öğreneceklerdir. Öğrencilerimiz ayrıca sıcak ve soğuk tatlılar ile sütlü ve meyve tatlılarının, sorbelerin hazırlanmasına yönelik uygulamalar yapacaklar.  Proje faaliyetleri sayesinde katılımcılar sosyal-kültürel açıdan da gelişim göstereceklerdir” dedi.