CHP seçim istedi

İYİ Parti'nin 4. Kuruluş yıldönümü etkinliklerine katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, 2023 tarihinin beklenmeden seçim yapılmasını istedi.

25 Ekim 2017’de kurulan İYİ Parti, 4. Yıldönümünü kutluyor. İYİ Parti Denizli de yıldönümü kutlamaları kapsamında parti binasında kutlama buluşması düzenledi.  Buluşmaya; CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca,CHP Pamukkale İlçe Başkanı Arda Arpacı, Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, Denizli ASKF Başkanı Ayşe Sarıkaya ve CHP'li ve İYİ Partililer ile çok sayıda davetli katıldı. 

Konuşma yapan Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Karaca, önemli açıklamalarda bulundu.
"İYİ Parti’nin kuruluşunun 4. Yılında sizlerle hep birlikte dayanışma ve birliktelik mesajını vermek üzere buradayız. CHP örgütü adına İYİ Parti’nin kuruluş yıldönümünü kutluyorum. Haksızlığa, hukuksuzluğa ve adaletsize karşı bir tohum ektiklerini ve bu tohumu filizlendirmek için yola çıktıklar” diyen Karaca, açıklamalarına şu sözlerle devam etti:

“CHP’de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da hak, hukuk, adalet arayışıyla Ankara’dan İstanbul’a adalet yazısıyla başlattığı yürüyüşün bugün hala aynı anlayışla mücadelesini Millet İttifakı olarak birlikte vermeliyiz. 2018 yılında İYİ Parti’nin haksızlığa, hukuksuzluğa, adaletsizliğe karşı attığı o tohumun filizlenmesini, filizlenerek büyüyecek olan o anlayışı yok etmek ve demokrasiye bir hançer saplamak isteyenler oldu. Bizler dedik ki, “Bu ülkede eğer gerçek demokrasi olmaz ise hiç kimsenin varlık nedeni olamaz. Bu nedenle İYİ Parti’ye kurulan ve İYİ Parti’nin nezdinde aslında demokrasimize vurulmak istenen hançer ve demokrasimize karşı hep birlikte direndik ve dayanıştık. Ardından Millet İttifakı’nı kurarak birlikte haksızlığa, adaletsizliğe, hukuksuzluğa sadece ve sadece kendi iktidarları için gözü hiçbir şeyi görmeyen hep dertleri koltuk ve bu ülkede yaşayan 83 milyonun alın terine çökmek olan anlayışın yerelde, 31 Mart’ta çok anlamlı bir ders verdik.

“DERHAL SEÇİM DİYORUZ”

Honaz’da ve İstanbul’da bu dersi akıllarından çıkaramayacakları netlikte zihinlerine tekrar kazıdık. Millet İttifakı demokrasi için, Millet İttifakı güçlendirilmiş, iyileştirilmiş, parlamenter sisteme dönmek için, Millet İttifakı hukuk için, adalet için her türlü kumpasa rağmen dimdik duracak ve önümüzdeki ilk seçimde bu ülkenin iktidarına tıpkı 31 Mart’ta olduğu gibi hak, hukuk, adalet diyerek yeniden iktidar diyerek bu anlayışa geçecek. Biz 2023’ü beklesinler istemiyoruz. “Derhal seçim” diyoruz. Çünkü bu ülkenin alın terine çöken bu anlayışın bir gün bile iktidarda kalması bu ülkenin en az bir yılına mal oluyor. Bazıları da çıkıp Millet İttifakı’na milliyetçilik dersi vermeye kalkıyor”.

“Bir adalet, hak arayışı zulme isyan olarak filizlenen İYİ Parti çok kısa sürede güçlü bir gövdeye, sağlam köklere sahip oldu diyen İYİ Parti Denizli İl Başkanı Raziye Akışık, “Türkiye’de son dört yılda ne kadar iyi yapılan iş varsa elimizi vicdanımıza koyup baktığımızda İYİ Parti’nin imzasını, katkısını göreceksiniz. İyi Parti, Türkiye’nin emniyet sigortası, demokrasinin, hakça yaşamanın, umutların, güvenle bakılan yarınların yükselen güneşi olmuştur. Bir türlü dikiş tutmayan tek adam rejiminin balans ayarıdır İYİ Parti. Bugün demokrasi kırıntısı, adaletin zerresi varsa bilinmelidir ki tamamen bizim sayemizdedir. Artık atı alan Üsküdar’ı geçemeyecek. Çünkü hemen ilk seçimlerde ülkemizin başbakanı olacak Meral Akşener var. Türkiye için, Denizli için, partimiz için zerre emeği olandan yüce Allah razı olsun” dedi.