CHP'li Karaca: "Muhalefetin sesi kısılıyor"

Yeni yasama yılının başarılar getirmesini dileyen TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, milletin gerçek sorunlarına çözüm üretecek bir dönem olmasını diledi. Karaca ayrıca 'Muhalefetin sesinin görünmez kılınması kabul edilemez' vurgusu yaptı.

Torba yasaların TBMM itibarını örselemekte olduğunu ifade eden TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca yeni yasama yılına dair yayımladığı kutlama mesajında, yasama faaliyetlerinde muhalefetin sesinin süre kısıtlarıyla engellenmesi yasama faaliyetlerinin hakkaniyetle sürdürülmesinin önünde en büyük engellerden biri olduğuna dikkat çekti. Karaca mesajında, “Yine Meclis Televizyonunun saat 21 itibariyle yayınına son verilmesi, Plan Bütçe Komisyonu görüşmelerinde muhalefetin görüşmeler esnasındaki konuşmalarının Meclis Televizyonundan canlı yayınlanmaması da kabul edilemez. Milletin iradesin temsil edildiği Meclis, iktidarı ve muhalefeti ile milletin denetimine, gözlemine açık olmalıdır. Bütçe hakkının kısıtlanması Meclis iradesini zaten itibarsızlaştırmakta iken, bir de Plan Bütçe Komisyonunda iktidarın sesi halka ulaştırılmakta iken muhalefetin sesinin görünmez kılınması uygulaması, milletin bütçe hakkının ve denetim hakkının yok sayılmasıdır. Yeni yasama döneminde Gazi Meclisimizi itibarsızlaştırmaya sebep olacak bu uygulamalara da son verilmelidir.

Bu duygu ve düşüncelerle; yeni yasama yılının Parlamentomuzun kıymetli üyelerine başarılar getirmesini, milletin gerçek sorunlarına çözüm üretecek bir dönem olmasını diliyorum” dedi.

CHP’li Karaca: “Muhalefetin sesi kısılıyor” TBMM açılış mesajı yasama dönemi başladı