CHP'liler, "adalet istiyoruz" diye haykırdı

CHP il, Pamukkale, Merkezefendi İlçe örgütleri, Candoğan Parkı önünde bir araya gelerek, "Adalet, özgürlük istiyoruz" dedi.

CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanması sonrasında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından başlatılan "adalet" yürüyüşüne CHP Denizli, il, Pamukkale ve Merkezefendi İlçe örgüt, başkan, yöneticiler ve partililerin katıldığı organizasyon ile destek verdi. Ellerinde "adalet herkes içindir" yazılı dövizler de taşıyan partililer, Candoğan parkı yanımda bir araya gelerek basın açıklaması ile yaşanan süreci değerlendirdi ve destek çağrısında bulundu. 

 



DESTEK İSTEDİ

Eski il başkanları, milletvekilleri ve yöneticilerin de katıldığı basım açıklamasının ilk bölümünü Pamukkale İlçe Başkanı Osman Tabu okudu. Tabu, "Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde halkımız ile birlikte hukuk ve adalet özleminin meydanlarda ve yollarda sessiz çığlıklarla haykırılmasını bu protesto ile demokrasi ve özgürlüğe gereken özenin gösterilmesi çağrısında bulunuyoruz" dedi. 

Tabu açıklamasını, "Hakkındaki suçlamalar nedeniyle önce tutuklanıp sonra tahliye edilen damatların masumiyet karinesi ne kadar kutsalsa makam ve sıfatı ayrılmaksızın tüm vatandaşlarımızın masumiyet karinesi  de bir o kadar kutsaldır. Mesele ne Enis Berberoğlu meselesi, ne de şahıslar ve partiler meselesidir. Demokrasi kişilerin özgür birey olmasından kaynaklanan temel haklarına hiçbir koşul ve hak gözetmeksizin asgari saygının gösterildiği rejimdir" dedi. 

 



APAR TOPAR TUTUKLANDI

Merkezefendi İlçe Başkanı Sedat Demirci ise açıklamasında, "Bu gün burada adalet için toplandık. 14 Haziran 2107 günü CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesince yargılandığı davada 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Hükümle birlikte apar topar daha duruşma salonundan bir çıkmadan tutuklandı. Yaşadığımız süreçte maalesef Türkiye'de seçilmiş milletvekillerinin tutuklanmasının rutin bir uygulamaya dönüştüğü bir dönem yaşıyoruz. Demokrasi için mücadelenin vazgeçilmezliği ve devamlılığı hiçbir tereddüte mahal vermeksizin ortadadır" dedi.

chp osman tabu sedat demirci enis berberoğlu adalet denizli