CHP'de temayül nasıl yapılmayacak?

CHP Genel Merkezden gelen il başkanlıklarına gönderilen yazıda Milletvekili adaylarını belirleme sürecinde temayül yoklaması yapılmayacağı duyuruldu.


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nde, 28. dönem Milletvekili aday adaylarını başvuru sürecinin sonlanmasının ardından Denizli’yi TBMM’de temsil edecek 7 Milletvekili adayının kim olacağını merak ediliyor. Partililer, eğilim yoklaması kararı beklerken CHP Genel Merkez’den İl Başkanlıklarına gelen yazıda eğilim yoklamasının yapılmayacağı bildirildi. “Hak, hukuk, adalet ve demokrasi” savunucusu olan partinin halk tabanına söz hakkı tanımaması ise akılları karıştırdı.

Genel Merkezden il başkanlıklarına gönderilen yazıda şu ifadelere yer verildi:

“14 Mayıs 20023 tarihinde gerçekleştirilecek 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerine ilişkin; Milletvekili adaylarımızın tüzüğümüzün 52 maddesi uyarınca tüm seçim çerçevelerinde Merkez yoklaması yöntemi ile belirlenmesine, Parti Meclisi’nin 12 Mart 2023 tarihli toplantısında karar verilmiştir.
Bu bağlamda, 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için yapılacak aday tespitinde, ilk örgütlerimizin de görüşlerinin alınması önem taşımaktadır. Örgütlerimizin görüşlerinin alınması ifadesinin eğilim yoklaması şeklinde anlaşılmaması gerekmektedir. Sandık konularak, eğim eğilim yoklaması yapılması şeklinde Bir kararımız mevcut olmayıp bu yönde bir uygulama kesinlikle yapılmayacaktır” ifadelerine yer verildi.