CHP'DE İSİMLER VİTRİNE ÇIKIYOR

Orman Mühendisi Fikret Çuvaç, 16 Mart Perşembe (yarın) günü CHP Denizli İl Başkanlığı'nda yapacağı açıklama ile 14 Mayıs'ta yapılacak seçimleri için milletvekilli aday adayı olduğunu kamuoyuna açıklayacak.


Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri, 14 Mayıs'ta gerçekleşecek. Seçim tarihinin belli olmasın ardından aday adaylığı süreci de başladı.

Orman Mühendisi Fikret Çuvaç, 16 Mart Perşembe (yarın) günü Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli İl Başkanlığı’nda 14 Mayıs’ta gerçekleşecek olan genel seçimlerde milletvekili aday adayı olduğu kamuoyu ile paylaşacak. Toplantı saat 12:00’da gerçekleşecek. Çuvaç, tüm Denizli halkını toplantıya davet etti.

FİKRET ÇUVEÇ KİMDİR?

1962 yılında Denizli’nin Tavas İlçesi Kızılcabölük kasabasında doğdu. İlk ve Orta öğrenimimi Tavas’ta, Lise öğrenimimi Denizli lisesinde tamamladı. Yükseköğrenimini yaptığı İstanbul Üniversitesi Orman fakültesinden 1985 yılında orman mühendisi olarak mezun oldu.

KAMU GÖREVLERİ

1986 yılından itibaren İstanbul Alemdağ, Kırklareli Demirköy, Karaman Ermenek Orman işletme Müdürlüklerinde çalıştı. Mersin Orman Bölge Müdürlüğünde etüd-proje mühendisi, Denizli Orman Bölge Müdürlüğünde Milli Park Mühendisi olarak görev yaptı. Başbakan Bülent Ecevit hükümeti döneminde (1999-2002) Orman Bakanı Prof. Dr. Nami Çağan’ın onayı ile Ankara Başmühendisi ve Bakanlık Döner Sermaye İşletme Müdürü olarak çalıştı. Daha sonra Şanlıurfa Etüd-proje Başmühendisliği, Muğla Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ve en son Pamukkale Üniversitesinde görev yaptım. 16 Mart 2002 tarihinde emekliye ayrılarak 21 Mart 2022 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisine (CHP) üye oldum ve aktif siyasete başladı.

MESLEKİ ÇALIŞMALARI

1-Ankara Söğütözü’ndeki  Atatürk Evinin (koliba) tespit edilerek Anayasanın 63. Maddesine göre SİT statüsüne aldırtılmasında ve 29 Ekim 2000 tarihinde Cumhuriyet Bayramı gününde Orman Bakanı Prof. Dr. Nami Çağan’nın daveti ile açılışında katkı sağladı.
2-Orman Bakanlığının Söğütözü’ndeki konferans salonunun yapılmasını gerçekleştirdi.
3-Ankara’nın Söğütözü, Çamlıdere,Kızılcahamam, Çubuk Karagöl, Gölbaşı Mogan Gölü mesire alanlarının planlanmasını ve yatırım uygulamalarını gerçekleştirdi.
4-Denizli’de Honazdağı, Kefe Yaylası, Kartal Gölü, Çamlık, Süleymanlı, Güney şelalesi, Eşen Göleti rekreasyon alanlarının yatırım çalışmalarını başlattı.
5- Türkiye’de ilk avcı eğitim çalışmasını Ankara Sincan ilçesinde gerçekleştirdi.
6- Görevli olarak gönderildiği Fransa’da ormancılık ve yaban hayatı konusunda incelemeler gerçekleştirdi.

SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜ ÇALIŞMALARI

1-Tavas ilçesi Kızılcabölük’lüler Vakfının kurucularından ve Vakıf başkanlığı,
2-Denizli Eğitim ve Kültür Vakfı  (DEKEV) Mütevelli Heyeti üyeliği,
3- Türkiye Ormancılar Derneği (TOD)  12 yıldır Denizli temsilciliği,
5-Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Denizli Şubesi üyeliği,
6- Avdan Platformu kurucularından ve platform yürütme kurulu üyeliği,
7- Orman Mühendisleri Odası Denizli Şubesinin 3 dönemdir Çağdaş-Demokrat Grup başkan adaylığı,
8- 25 Aralık 2022 tarihinde Ankara da yapılan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı Ormancılık Çalıştayı’nın düzenlenmesinde aktif görev alma, katkı sağlama.

SİYASİ PARTİ ÇALIŞMALARIM

2009 yılı Yerel seçimlerinde Tavas Kızılcabölük Belediye başkan adaylığı,
2023 yılı Genel seçimlerinde CHP Denizli milletvekili aday adaylığı.