Cezaevindeki arbede sigaradan çıkmış

Bozkurt Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumu ve Çocuk Eğitimevi Müdürlüğü'nde geç saatlerde yaşanan arbede ile ilgili T.C. Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan açıklama geldi. Açıklamada "Konu, Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da yakinen takip edilmekte" denildi.

T.C. Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı Medya İletişim Bürosu'ndan yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi. 

Bozkurt Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumu ve Çocuk Eğitimevi Müdürlüğü’nde, bugün (07.05.2017 tarihinde) akşam saatlerinde 5 çocuk, yetişkinlerin yaşam alanlarına geçme, sigara kullanma gibi isteklerinin yerine getirilmemesinden dolayı aydınlatma için kullanılan ampülleri sökerek kendilerine ve çevrelerine zarar verici eylemlerde bulunmuşlardır. Dış koruması bulunmayan infaz kurumu ve eğitimevinde görevli personel olaya müdahale ederek gereken tedbirleri almış ve her türlü ihtimali göz önünde bulundurarak sağlık ve güvenlik birimlerine durumu bildirmiştir. İntikal eden sağlık görevlileri mahallinde ayaktan tedavinin yeterli olduğu kanaatine ulaşarak gerekli tedaviyi gerçekleştirmişlerdir. Çardak Nöbetçi Cumhuriyet Savcılığı’nca derhal intikal ile tahkikata başlanılmıştır. Ayrıca kurumda görevli psikologlar acilen göreve çağırılmışlardır.

Bazı haber ajanslarında konunun ceza infaz kurumu personeli ile çocuk hükümlüler arasında yaşanan arbede, görevlilerin rehin alınması şeklinde haber yapılmasının eksik ve yanlış bilgiye dayandığı değerlendirilmiştir.

Nöbetçi infaz koruma memurlarının, kendilerine ve çevrelerine zarar veren hükümlülerin bu eylemlerinin sonlandırılması için müdahalede bulunmuşlardır.

Bunun dışında bir eylem de belirlenmemiştir.

Konu, Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da yakinen takip edilmekte olup tahkikatın sonuçlandırılmasından sonra gerekli olduğunda yeniden açıklama yapılacaktır.

Kamuoyuna saygıyla sunulur.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı