Çamelili genç isim dikkat çekiyor!

AK Parti Denizli Milletvekili Aday Adayı Ahmet Yusuf Sökmen, Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında aday adaylığına dair açıklamalarda bulundu. Hukuk mezunu olduğunu belirten ve uzun yıllar boyunca tarım ve ticaretle uğraştığını dile getiren Sökmen, 'Denizli'ye ve ülkemize önemli katkılar sağlamak için 'ben de varım' diyerek yola çıktım' dedi.


Sökmen, yaptığı açıklama kendini tanıttı ve aday adaylığı sürecinden söz etti. Ahmet Yusuf Sökmen; “Seçim startının yavaş yavaş verildiği bir süreçteyiz. Aday adaylığı başvurumuzu yaptık. Temayül yoklamamızı ve Ankara’daki mülakat aşamalarımızı geçirdik. Bundan sonrası sayın Cumhurbaşkanımızın takdiridir. İlçe ziyaretlerimize başladık. İnşallah hakkımızda hayırlısı olur. Uzun yıllardır ticaretle, tarımla ve sanayi ile ilgili çalışmalarımızı yürüttüğümüz için kentimize önemli katkılar sunacağıma inanıyorum” diye konuştu.

“Gençleri kuşaklarla isimlendirmek ayrımcılık yapmaktır”

“AK Parti, 20 yıldır en geç kadrolara sahip partidir” diyen Ahmet Yusuf Sökmen; “En genç vekiller her zaman bizim kadrolarımızda yer almıştır. Kadroların gençleşmesi ile ilgili de muazzam sinyaller verildi. Geçtiğimiz dönemlerde de aday adaylarımız ve adaylarımız içerisinde genç isimler vardı. Biz gençlerin de siyasette olması ve görev alması gerektiğine olan inancımızla “Cumhurbaşkanımızın yanında biz de varız” diyerek göreve talip olduk. Gençlerin siyaset sahnesinde olması bizleri mutlu ediyor. Gelecek bizleriz. Bizler de yönetimde söz sahibi olmak istiyoruz. Z kuşağı noktasında ise biz gençlerimizi x,y,z olarak ayırmıyoruz. Bizim için tüm kardeşlerimiz bu memleketin bir insanı. Kuşaklarla isimlendirmek ayrımcılık yapmaktır. Biz bölücü değil, kucaklayıcı bir partiyiz” ifadelerini kullandı.

Ahmet Yusuf Sökmen kimdir?
1994 Acıpayam doğumluyum. Aslen Çameliliyim. 2014-2018 yılları arasında Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde öğrenimimi tamamladım. 2020 yılında da Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde de Tahkim Hukuku üzerine yüksek lisans eğitimime başladım. Tez aşamasındayım, çalışmalarım devam ediyor. Avukatım ancak avukatlık yapma fırsatım olmadı. Üniversite yıllarında başladığım ticareti arttırarak devam ettirdim. 2016 yılında kendi yapı malzemeleri satışı üzerine firmamı kurdum. 2017 yılında yayla seracılığının artışı ile birlikte hem Çameli ilçesinde hem de bölgemizde seracılık faaliyetlerine başladık. 2020 yılına geldiğimizde Acıpayam ilçemizde 75 dekarlık bir alanda örtü altı seracılık yapar hale geldik. 40 dekara yakın da açıktan ekili işlerimiz var. 2021-2022 yıllarında da inşaat sektöründe atılımlar yaptık. Sanayi imalatı alanında çalışmalarımız devam ediyor.

Siyasetle tanışmam babamın Fazilet Partisi’nde ilçe başkanlığı görevi almasıyla olmuştu. Kendi aktif siyasi hayatım ise 2014 yılında AK Parti Çameli İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı ile olmuştur. Aday olup seçilmemle birlikte siyasetin içerisine girdim. 2 dönem görevimi yürüttüm. Seçimlerde görev aldım. 2019 yılında da Çameli Belediye Meclis Üyeliği görevine başladım. Geçtiğimiz haftaki istifa sürecine kadar da 4 yıldır görevimizi yürütmekteydik. İlçeme ve şehrime daha fazla hizmet edebilmek adına da milletvekili aday adaylığımızı açıkladık.

 

ak parti ak parti aday dgc ak parti denizli denizli aday aday adayı seçim aday 2023 2023 seçim