Çal sizi bekliyor

Bu yıl 21. si düzenlenecek Çal Bağbozumu şenlikleri DGC basın merkezinde tanıtıldı.

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, DGC Basın Merkezi İlyas Haytan toplantı salonunda yaptığı basın toplantısında 2017 Çal Bağbozumu Kültür ve Sanat Festivali hakkında bilgiler verdi. 15 Eylül Cuma günü başlayarak olan şenlikler kapsamında mehter gösterisi, ressamların canlı performansları, yarışmalar, konserler, üzüm güzellik yarışmaları da yapılacak. Kıraç, Grup Yol, Deniz Toprak, Sahra Bant'ın sahne alcağı şenlik üç gün sürecek. 

DENİZLİ'Yİ DAVET ETTİ

Şenlik ile ilgili konuşan Başkan Akcan, halkın bir yıl boyunca yaptığı çalışmaları sergilemek istediklerini ifade ederek, "15-16 ve 17 Eylül 2017 tarihlerinde ilçemizde yapılacak şenliklere tüm Denizli hakkını bekliyoruz" dedi. 

 



ÜRETİM DÜŞTÜ

Çal ilçesinin 220 bin dönümlük alan ile Türkiye'nin en eski üzüm üretilen alanı olduğunu bildiren Akcan, "Modernizasyona geçirmemesi, havaların kurak geçmesi nedeniyle üretim kapasitesi düştü. Yine de iyi durumdayız. Ama yeterli değil. Akkent, Hançalar ve Süllerde dolu afetleri oldu. Zarar gören insanların yüzde 8 i tarsim yaptırmış. Yüzde 92 i yardımlardan yararlanamadı" dedi. 



TARIM KENTİ OLACAK

Yerel yönetim olarak en büyük iddiamız tarım kenti olarak çalışma yapıyoruz. Yayla seracılığına başladık. İyi gidiyor. Sadece domates değil biber karpuz kavun denemeleri yapılıyor. 10 yıllık periyot içinde belirli aşamalara geleceğiz. 2020 sonunda 80 milyon lira katkı sağlamayı planlıyoruz" dedi. 

çal belediyesi fethi akcan denizli